Facebook Toestaan Niet toestaan

Vrouwen 1 pakt de leiding

19 maart 2023 22:00

Zondag stond voor de vrouwen 1 de topper tegen VVW VR1 op het programma. Deze tegenstander kenden we nog vorig jaar, waardoor we wisten dat zij niet voor niets bovenaan de huidige competitiestand stonden. Bij de wedstrijdbespreking vooraf beloven we elkaar de wedstrijd fel te starten, om VVW te laten zien dat we de punten in huis willen houden.

We zitten er meteen kort op, wat in de 4e minuut al tot een grote kans voor Tannie leidt. De bal wordt veroverd op het middenveld, waarna Tannie iedereen het nakijken geeft en een op een op de keeper af komt. Een grote teen staat ons hier een doelpunt in de weg. Ondanks dat we er kort op zitten, blijken de positiewisselingen VVW bij vlagen lastig te verdedigen. Na een kwartier komen we dan ook op een 0-1 achterstand. Na de goal lijken we wat langer de bal in bezit te kunnen houden. Na 34 minuten is het weer Tannie die haar verdediger eruit loopt. Na een goede voorzet kan Britt de bal bij de tweede paal binnen werken, 1-1.

Na de rust blijkt al snel dat het voetbal bij beide ploegen minder is dan voor de rust. Vooral VVS weet de bal lastig in bezit te houden, doordat we te snel naar voren willen. Kansen zijn vooral voor VVW. Met een harde knal op de lat en een totaal mislukt schot voor open doel zit het ons niet tegen. Wel blijven we samen hard werken, wat uiteindelijk tot een voorsprong leidt. Het is Marieke die de laatste man opjaagt. Na een matige terugspeelbal weet ze de keeper te omspelen en de 2-1 binnen te schieten. Hierna gaat VVW vooral de lange bal spelen, welke VVS steeds weet op te vangen. Grote kansen blijven verder uit, waardoor we de belangrijke 3 punten in Spanbroek behouden.

Nu we alleen aan kop gaan, is het zaak deze voorsprong te behouden. Eerst volgende horde is Schagen United VR2.