Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 3 17

Stationsweg 8
1713HE
OBDAM
tel. 0226-454218

VVS 1 speelde niet zondags maar donderdagavond tegen Victoria in Obdam, op verzoek van VVS en met sportieve medewerking van de Obdammers. Na twee ruime zeges tegen St. George en WMC had VVS aan een punt genoeg om de bekerpoule te winnen en dat haalde het ook met een 2-2 einduitslag. Een eerdere oefenwedstrijd had VVS dit seizoen nipt met 3-2 gewonnen. Het wist dus dat het geen walk in the park zou worden tegen de oranje zwarten. Uiteindelijk werd het een rommelige wedstrijd die VVS ook eerder had kunnen beslissen. Voor rust schoot Jeroen Kossen eerst tegen de lat, waarna Eric de Wildt met een voorzet Rein Elings in staat stelde de 0-1 te maken. Na rust raakte VVS via Jeroen Kossen weer de lat, en later via Ruben Koelemeijer nog de paal. Ook werden twee VVS goals wegens buitenspel afgekeurd. In de 86e minuut leek Stefan Dol de wedstrijd te beslissen via een raak geschoten penalty. Misschien werd er daarna te makkelijk over gedacht, want in de 89e minuut werd de aansluitingstreffer gemaakt en in de laatste minuut van de blessuretijd scoorde Victoria zelfs de 2-2.... Een anticlimax maar wel eentje zonder gevolgen. Met 7 punten uit 3 wedstrijden is VVS immers al niet meer te achterhalen, ondanks de wedstrijd van St. George-WMC zondag. VVS gaat dus wederom door naar de knock out fase met vaak leuke en minder bekende tegenstanders.

De wedstrijd vormde in feite het einde van de voorbereiding; met goede resultaten voor het 1e en 2e. Oefenzeges van het 1e op Victoria en Spartanen, winst in het Gemeente Opmeer Toernooi en winst in de bekerpoule. Mooie resultaten maar vaak tegen mindere tegenstanders. Het 2e won in een oefenwedstrijd van Vesdo, en doet het goed in de beker met een gelijkspel en winst tegen 1e klassers VVW en Zouaven 2. Op 26 september opent VVS de competitie in de 3e klasse, met een leuke wedstrijd uit tegen VVW. Dan zal scherpte vereist zijn om een goed resultaat te boeken.