Spanbroekerweg 120 A
1715GT
SPANBROEK
tel. 0226-352400

Je hebt soms van die wedstrijden op de kalender staan. Bij de JO8-1 is dat tegen Spartanen. Telkens krijgen we van Spartanen een pak op de broek. Dus iedereen keek er al weer een beetje schichtig naar uit. Weer tegen Spartanen…. Maar goed, ooit gaan we weer eens van ze winnen en vandaag was een goede dag daarrvoor. Het plensde van de regen en de wind was matig aanwezig. Beestenweer, maar (bijna) iedereen wilde toch wel voetballen. De eerste wedstrijd in de 2e klasse. Gepromoveerd, na een mooie najaars winstreeks van wedstrijden. Nu verwachten we wat meer tegenstand. Yuko was helaas ziek, dus werd veel-speler Gijs Rood van de JO9-1 voor 1 wedstrijd door ons vastgelegd. Niks vals spelen, Gijs mag reglementair gewoon met ons meedoen. Kortom 1 wissel. Zoals niet iedereen weet bestaat de JO8-1 uit 5 jongens en 2 meiden! Nova en Mara zijn de topdames in ons team! En dat doen ze naar behoren!

De opstelling bleef zoals voorheen, maar de boodschap was dat we niet koud mochten worden en de nattigheid niet ons de baas zouden laten worden. Dus veel  lopen, rennen, bal afpakken, vastzetten, etc.  Alles mocht, behalve stilstaan. Keeper Niki hadden we 3 lagen aangetrokken, zodat hij met stilstaan toch redelijk lang warm bleef. Eerste helft wind tegen, maar dat leek ons niet te deren, want na 10 minuten stonden we al met 3-0 voor. Daan zijn afstandschot zeilde de rechterbovenhoek in en de bal hing in de winkelhaak. We hebben de bal virtueel nog maar even laten hangen. Hij was erg mooi. Niki redde prima op een 1 op 1 situatie, dus 3-0 bleef de stand. Echter de laatste 10 minuten van de eerste helft begon de verslapping wat. Een keepersbal van Niki konden we 1x niet goed kwijt, zodat we deze verloren in de verdediging. We lieten de tegenstander iets vrijer lopen zodat deze richting het doel konden opstomen en er werd te lichtzinnig gedacht over uitverdedigen. Kortom, het werd weer 3-3 bij rust. Rust duurde 5 minuten, want beide partijen wilden gelijk door en niet 15 minuten stilzitten in de kleedkamer. Even orde op zaken gesteld door de coaches in de pep-talk. Meer voetbal, minder dribbellen. En zo geschiedde. Met de wind in de rug liepen we uit naar 5-3. Spartanen stribbelde nog wat tegen met hun 5-4, maar daarna was het over. VVS speelde de pot erg mooi uit en liep weg naar 8-4. We kwamen achterin ook niet meer in gevaar en keeper Niki begon nu toch wel doorweekt te worden. Maar de scheids fluitte precies op tijd af met een 8-4 eindresultaat. Een mooie overwinning van dit groepje talenten. We willen graag in de 2e klasse meedraaien en de jongens en meiden willen dat ook! Met deze eerste winst, zitten we in de laatste fase van het jaar weer in de 2e klasse, lijkt me! Mooie prestatie team JO8-1!!!!!