Facebook Toestaan Niet toestaan

Vrouwen 1 houdt het onnodig spannend

8 april 2024 14:45

Op een zonnige zondag 7 april kwamen onze in bloedvorm verkerende Dames in actie tegen nummer 6 Schagen United. We werden vergezeld door pupil van de week Linn, die samen met aanvoerster Rosa de aftrap verzorgden en een prachtige actie binnen schoot. Met dit goede voorbeeld van Linn begonnen we uiteraard met zelfvertrouwen aan de wedstrijd.

Echter waren de 1e 20 minuten wat stroperig. Had Schagen een voor ons lastig plan uitgestippeld waardoor we er niet doorheen kwamen maar zij kregen ook geen kansen. We kregen steeds beter door wat we moesten doen en dit zorgde voor de eerste schoten richting de goal van Schagen, erg gevaarlijk was het nog niet. Tot we na 28 minuten door goed drukzetten de bal via Renee bij Sabine kregen met een ouderwets zondagschot ramde zij de bal van een meter of 25 in de winkelhaak, koekoek! Tot de rust zetten we het betere spel door en kregen we kansen via Nyala, Jet, Rosa en wisten we het aluminium 2x te raken. Het bleef dus bij 1-0 voor rust.

In de rust hadden we afgesproken het veld langer breed te houden waardoor er meer ruimte kwam. In de eerste 10 minuten na rust kwamen we op deze manier gelijk wel 5x gevaarlijk door via rechtsbuiten Emma, die met goede loop en dribbelacties voor goede voorzetten zorgde. Dit maakte we alleen niet af helaas. Tot minuut 57 toen Emma via een mooie steekbal van Sabine oog in oog met de keepster kwam en zeer beheerst afronde. 2-0! Spelbeeld bleef een dominant VVS die kansen misten. Tot we zo rond minuut 69 achterin de bal slordig verspeelde. Er vervolgens een lage voorzet kwam en een ongelukkige situatie tussen Yvet en Britt waardoor de bal in eigendoel belande. Het zal toch niet…

Even werd het wat slordiger maar door onder andere nieuwe energie van wissels Michelle en Anique werden we weer dominanter en kregen we met Britt, Nyala en Michelle nog genoeg mogelijkheden maar wederom verzuimde we het om de wedstrijd te beslissen (groot compliment voor de zeer sterke Keepster van Schagen). Verder kwamen we zelf ook niet meer in gevaar.

Eindstand: 2-1 , een uitslag die spannender klinkt dan dat de wedstrijd daadwerkelijk was. Maargoed met een 5e overwinning op rij blijven we koploper in de Periode en doen we nog steeds mee voor de prijzen! Volgende week geen wedstrijd dan gaat Britt Blanken de Marathon van Rotterdam lopen (Wow!) en gaan de dames supporten. 21 april spelen we dan weer thuis tegen Oosthuizen, tot dan!