Facebook Toestaan Niet toestaan

VR1 wint met 0-3

25 maart 2024 19:30

Vandaag mochten onze dames richting Assendelft. Gezien de harde wind en diverse pijntjes, leek het geen ideale dag voor onze mooi weer voetballers. Gelukkig wilden Irene en Donna invallen vanuit VR2 en daar hadden we zeker iets aan!

De eerste helft beginnen we goed aan de bal. Deze gaat rustig rond, maar tot goede kansen komen we moeizaam. Er is wat weinig beweging voorin waardoor we de bal niet kwijt kunnen. Er volgen een aantal mislukte steekballen. Toch weet Jet na 20 minuten Taneesha weg te sturen. Na een goede actie geeft ze bal laag voor op Irene. Er volgt een rommelige situatie maar de bal beland uiteindelijk over de keeper in het doel. Helaas dacht de vlagger hands te zien. Na even twijfelen van de scheids blijft het toch 0-0.
Na een 25 minuten spelen volgen er een aantal gevaarlijke voorzetten van Assendelft die gelukkig alle 3 voor langs zeilen.

In de rust zetten we iedereen weer op scherp en gaan we vol goede moed de wei weer in. 2 minuten na de rust legt Marieke de bal goed terug op de rand 16. Deze bal is prooi voor Jet die de bal over de keeper in de verre hoek schiet, 0-1. Toch wel een bevrijdende treffer. We gaan wat relaxter voetballen en weten Assendelft steeds meer onder druk te zetten. 5 minuten later is het Taneesha die richting de keeper kan. Deze komt echter goed uit en blokt de bal. In 58e minuut krijgt ze een herkansing van Rosa. Met een slim lobje wordt de 0-2 op het scorebord gezet. Het toetje is voor Donna, die de bal 5 minuten voor tijd knap binnenkant paal binnen schiet. Een hoge gil klinkt nog voor de bal erin zit. Hierna volgt nog een bal op de paal en de lat, maar Yvette weet het doel schoon te houden. Een prima 0-3 overwinning dus! We spelen weer op 7 april, thuis tegen Schagen.