Facebook Toestaan Niet toestaan

VVS 1 werkt aan vertrouwen

18 maart 2024 18:30

VVS werkt aan vertrouwen

Vandaag de wedstrijd tegen laagvlieger Texel alwaar uit met 1-3 werd gewonnen. Na 3 prima potjes tegen hooggeklasseerde tegenstanders was het nu zaak de 3 punten in Spanbroek te houden. Met Ruben wederom als slot op de deur en zonder de geblesseerde Frank Koenis, maar met de van een blessure teruggekeerde Stefan Dol werd Texel gelijk bij de strot gepakt. Dat resulteerde in een aantal mogelijkheden, maar niet direct tot grote kansen. Totdat in de 14e minuut Stefan een vrije trap de 16 inslingerde en Sjaak prima inkopte 1-0. Een lekkere opsteker!

Van Texel was weinig te duchten: verdedigend had VVS de zaakjes prima op orde ondanks het niet al te best bespeelbare veld. In de 27e minuut een identieke situatie als die in de 14e minuut: een prachtige vrije trap werd wederom schitterend ingekopt door Sjaak 2-0. Het was vooral zaak om nu scherp te blijven en niets weg te geven. Dat gebeurde toch eenmaal, maar Frank Appel had een prima reactie in huis! Het laatste kwartier van de 1e helft was het vervolgens “Jerco -time”; twee heerlijke acties van hem en de stand was 4-0. Een ongekende luxe voor VVS! De thee smaakte prima en er was weinig reden om te klagen. De tweede helft was vervolgens rommelig en het lukte lange tijd niet om de score op te voeren. Pas in de 74e minuut konden we weer opveren toen Jelle de voorsprong uitbouwde met een attente goal. Van Texel werd niets meer vernomen in de 2e helft. Het feest werd compleet gemaakt door Erik de Wildt die zijn rentree (half jaar in het buitenland) opluisterde door een geweldige goal, 6-0. Een geweldige uitslag die de Oranje harten weer harder doet kloppen. En bovendien een uitstekende start van de 3e periode. Nu is het belangrijk niet te verslappen en deze lijn door te zetten naar volgende week als we naar Hoogkarspel (Spirit) gaan. Graag zien we u dan weer!