Facebook Toestaan Niet toestaan

VVS'46 1 pakt 3 belangrijke punten

4 maart 2024 19:45

Na de spectaculaire wedstrijd tegen Den Helder staat vandaag weer een kraker op het programma tegen Enkhuizen. Thuis werd knap met 3-2 gewonnen van de ploeg die vorig jaar nog 2e klasser was.

Door de schorsing van Sjaak werd de weer herstelde Ruben centraal achterin geposteerd. VVS startte prima en kwam tot een aantal kansen in de beginfase. Na een pass van Mitchell zette Jelle goed door en maakte de 0-1. Een uitstekende start! Helaas was de voorsprong van korte duur want in de 17e minuut gaf de scheidsrechter Enkhuizen een makkelijke penalty 1-1. Daarna kwamen de gasten sterk opzetten wat resulteerde in een grote kans die fantastisch werd gered door Frank. Laatstgenoemde speelde vandaag trouwens erg goed en begint weer aan z’n oude vorm te ruiken! VVS nam in het laatste gedeelte van de eerste helft de controle weer over en produceerde via Mitchell en Stefan 2 schoten op doel die beide de paal teisterden. Net toen we ons leken te  verzoenen met een 1-1 ruststand, werd een pass van Senn op waarde geschat door Jesper die alleen door een tackle in de vijandige 16 kon worden gestuit. Het gevolg was een penalty die natuurlijk weer koelbloedig door Stefan werd benut 1-2. Een ideaal moment om een voorsprong te pakken want daarna werd er direct voor de rust gefloten.
Een grote tegenvaller was daarna het uitvallen van Stefan al na 5 minuten in de tweede helft. Sem was zijn vervanger. VVS speelde compact en liet Enkhuizen het spel maken. Frank moest nog een aantal keer handelend optreden en deed dat uiterst bekwaam. Enkhuizen werd steeds moedelozer en raakte meer en meer geïrriteerd. En dan is het zaak om je kop erbij te houden. En dat deed VVS. Toen de scheidsrechter na 95 minuten affloot was de ontlading groot. Eindelijk weer een overwinning en 3 punten! Een knappe teamprestatie. Komende zondag komt de koploper, Always Forward, op bezoek in Spanbroek. Het is duidelijk dat we nog iets goed te maken met deze ploeg (uit werd het een kansloze 6-0 nederlaag). Wij rekenen dan weer op jullie steun!!