Facebook Toestaan Niet toestaan

Onze dames zijn zwaar in vorm

4 maart 2024 19:30

Nadat de dames vorige week als een speer uit de winterstop waren gekomen, door koploper HBC kansloos te laten, stond vandaag de wedstrijd tegen concurrent VVW op het programma.
Door afwezigheid van Marieke en Taneesha, mocht talent Maud vandaag mee richting Wervershoof.

De dames begonnen de wedstrijd goed. Veel balbezit, en snelle heroveringen zorgen voor druk richting het doel van VVW. Al na 4 minuten weet Sabine met een goede steekbal Nyala richting de keeper te sturen.
Echter weet de keeper de bal te blokken nog voordat Nyala er iets mee kan doen. Na een kwartier van voetballen op de helft van VVW krijgen we een penalty tegen door een handsbal van Renee; 1-0.
We peppen elkaar direct op, en gaan door met waar we mee bezig waren. We weten de grote ruimte achter de verdediging goed te benutten.
Na een half uur spelen veroverd Jet de bal op het middenveld. Door deze snel in te spelen op de diepgaande Sabine ontstaat er direct een grote kans. Sabine legt de bal goed opzij richting Anique.
Met buitenkantje rechts voor de 1-1 binnen geprikt. Vlak voor rust weten we het overwicht ook naar een voorsprong om te zetten.Mooiste goal van het seizoen tot nu toe is de 1-2. Nyala trekt naar binnen, waardoor rechtsback Rosa naar voren kan worden gestuurd. Met een perfecte vroege voorzet, geeft ze Nyala een 100% kans die wordt benut.
2 minuten later is Nyala een stuk scherper dan de VVW verdedigster en weet ze er voor de rust nog 1-3 van te maken.

Ook na de rust wordt elk duel door VVS gewonnen. We krijgen wat meer tijd om de bal rond te spelen, en maken hier goed gebruik van.
In de 55e minuut stuurt Renate Nyala weg. Gestart vanaf de middenlijn sprint ze haar verdedigster voorbij en schuift de 1-4 binnen.
Tien minuten later knalt Renee een afvallende bal van een meter of 20 richting de goal. Na eerst een verdediger om te schieten, streept Renee poging 2 in het doel; 1-5.
De dames blijven ook na deze tussenstand gretig op zoek naar meer doelpunten. Anique blijft onvermoeibaar de keeper afjagen.
Zo gretig dat ze de bal vol in haar gezicht krijgt. Zelfs ons beweegbare betonblok is niet tegen opgewassen, en dus mag Maud invallen.
Maud laat zus Emma direct zien waar het doel is. Na 3 minuten binnen de lijnen te staan weet ze namelijk de 1-6 binnen te schieten na een goede actie van Michellen in de 16.
Een wedstrijd ruim winnen zonder doelpunt van Britt is natuurlijk geen optie. Dus is het slotakkoord voor haar. Vanaf rand 16 wordt de bal uit de draai in de verre bovenhoek geveegd; 1-7.
Een hele sterke wedstrijd van onze dames, zonder uitzonderingen. We kunnen hier een week extra van genieten, gezien we komende zondag vrij zijn.
We spelen 17 maart weer, thuis tegen Alliance '22.