Facebook Toestaan Niet toestaan

VVS 1 toont veerkracht en pakt terecht een punt

26 februari 2024 19:30

Vandaag de wedstrijd tegen Den Helder, de ploeg die op de 2e plek staat en waar in Den Helder 2-1 van werd verloren. De noodzaak om vandaag punten te pakken werd al snel duidelijk toen Jerco al in de 7e minuut 1 op 1 met de keeper kwam en helaas miste. Het spel golfde heen en weer en er waren kansen aan beide kanten te noteren. De bezoekers waren enorm gevaarlijk met corners en vrije trappen.

In de 20e minuut stak Stefan Jelle weg die in de 16 werd neergehaald waar de scheidsrechter niet anders dan een penalty kon toewijzen. Stefan benutte de strafschop koelbloedig 1-0. VVS op rozen zou je zeggen ware het niet dat 2 minuten later de wereld er heel anders uit zag. Een ongelukkige handbal van Sjaak betekende een rode kaart en een penalty voor Den Helder. Deze werd op geweldige wijze gestopt door Frank, maar in de aansluitende corner werd het alsnog 1-1. En nog geen 3 minuten later stonden we 1-2 achter na slecht verdedigen.

VVS gaf niet op en na geschutter van de Helderse keeper profiteerde Jelle heel slim 2-2. Met deze stand werd de rust bereikt. VVS had de thee niet goed verteerd want na 4 minuten lag ie er alweer in 2-3. Na weer een overtreding op Jelle (hij was vanmiddag niet te houden!) in het Helderse strafschopgebied betekende wederom een penalty voor VVS. Het was Stefan die weer de trekker overhaalde 3-3. In de 60e minuut werd Den Helder geen strobreed in de weg gelegd en kon het weer een voorsprong nemen 3-4. Zou VVS nog een keer in staat zijn om terug te komen?

Het antwoord is ja. Daarbij werden we geholpen door de nummer 10 van Den Helder die het nodig vond een zeer onbehoorlijk woord tegen de scheidsrechter te gebruiken waardoor deze direct kon inrukken met een rode kaart en we weer met 10 tegen 10 voetbalden. In de 67e minuut werd Jelle weer diep gestuurd waarna zijn voorzet alleen door een handsbal in de 16 gestopt kon worden waardoor VVS zijn 3e penalty van de middag kreeg. Natuurlijk was het Stefan weer die ons langs Den Helder bracht 4-4. Daarna volgden nog enkele kansen voor beide ploegen waaronder een omhaal van de Den Helder spits die prachtig werd gepakt door Frank. 5 Minuten voor het einde kwam Den Helder zelfs met 9 man te staan na een 2e gele kaart. Daarna had Mitchel nog dè kans om de 3 punten in Spanbroek te houden maar de keeper redde prima. En zo eindigde deze enerverende wedstrijd in een gelijkspel. Keihard gewerkt, niet opgeven en veerkracht waren de toverwoorden van vandaag. Dat wordt volgende week tegen Enkhuizen ook weer verwacht. Tot dan!