Facebook Toestaan Niet toestaan

Sterk VR1 wint bij Schagen

13 november 2023 18:30

Zondag stond voor onze dames de uitwedstrijd tegen Schagen United VR1 op het programma. Na al die regen van de afgelopen weken, was het zondag zowaar perfect voetbal weer. Strijdplan van vandaag bestond uit hoog druk zetten, en de bal rond laten gaan op het snelle kunstgrasveld. Dit was niet aan dovemans oren gericht, gezien vanaf minuut 1 Schagen volledig vast werd gezet op haar eigen helft.

Schagen probeerde voetballend de opbouw verzorgen, maar veel verder dan het middenveld kwam het niet.
Het is in de 7e minuut dan ook al raak voor VVS. Britt Koning weet de bal van de back te veroveren. Achter haar komt Renate aanstormen.
Zij geeft hem vanaf de achterlijn laag voor, waarna het voor Anique eenvoudig intikken is; 0-1.
VVS blijft ook na de voorsprong de druk er vol ophouden. Dan krijgt Pien, na goed door verdedigen, de bal op randje 16. Het is de lat die ons de 0-2 in de weg staat.
Schagen zakt langzaam steeds verder terug, waardoor het met name in de 16 erg druk is. Voorzetten worden hierdoor vrij eenvoudig verdedigt.
Na 30 minuten spelen probeert Emma het dan maar eens van afstand. Helaas heeft de keeper een goede redding in huis.
Ondertussen wordt Yvette vooral warm gehouden, door schoten vanuit moeilijk hoeken na een tweetal counters.
Vlak voor rust laat Yvette wel zien dat ze wakker is. De snelle linksbuiten van Schagen komt zo maar 1 op 1 op haar afstormen, maar Yvette bewaakt uitstekend de voorsprong.

In de tweede helft heeft Schagen wat omzettingen gedaan, welke tot resultaat leiden.
Met name op het middenveld wordt niet ieder duel meer gewonnen door VVS, waardoor Schagen wat meer uit haar schulp kruipt.
In de 65e minuut wordt er een onnodige vrije trap weggegeven op ca. 25 meter. Deze wordt over Yvette in het doel geschoten, waardoor het 1-1 staat.
VVS herpakt zich direct. Duels worden weer gewonnen, en in balbezit wordt er beter gebruik gemaakt van de ruimtes op het veld.
Het is Anique die in de 85e minuut ons weer op voorsprong kopt: 1-2.
Het toetje is voor Marieke, die na een steekbal van Renee de bal overtuigend binnenschiet; 1-3.
Een sterke wedstrijd van de dames vandaag.

Volgende week spelen we om 14u thuis tegen ADO '20.