Facebook Toestaan Niet toestaan

VVS 1 haakt aan bij de top

9 november 2023 21:00

Op een loodzwaar veld werd afgetrapt tegen Spirit, ook een degradant uit de 2e klasse. We waren nog bezig met ons te settelen op de bank toen Ruben in de 2e minuut al voor de eerste feestvreugde zorgde. De keeper van de bezoekers probeerde de bal weg te werken, maar deed dat tegen de billen van Ruben 1-0. Wat een droomstart!

In de 12e minuut had de 2-0 moeten volgen na een grote kans voor Mick. Helaas gebeurde dat niet. Er was eigenlijk weinig aan de hand voor VVS, de wedstrijd werd gecontroleerd. De teleurstelling was daarom des te groter toen Spirit na een slim genomen vrije trap de gelijkmaker produceerde 1-1. De koppies gingen niet naar beneden, en de draad werd weer opgepakt. Dat leverde in de 39e minuut na een prima pass van Jesper en een schitterende actie van Ruben de 2-1 op. Met deze stand werd de rust bereikt. Spirit startte de 2e helft fel en testte Frank in de 54e minuut die een fantastische save in huis had. Er ontspon zich een wedstrijd die redelijk gelijk op ging. Verdediging had VVS zijn zaakjes prima op orde. Ook aanvallend lieten we ons gelden met 2 niet te missen kansen voor Jelle die helaas niet tot de bevrijdende 3-1 leidde. In de 76e was dat wel het geval; na een steekbal van Jelle rondde (wederom) Ruben weer prima af 3-1. Daarna volgden nog een aantal grote kansen op 4-1 die niet benut werden. Daarentegen werd de spanning in de 83e minuut weer teruggebracht door Spirit dat slecht uitverdedigen afstrafte 3-2. Het was nog even billenknijpen maar de overwinning werd over de streep getrokken waardoor VVS prima meedoet met de bovenste ploegen. A.s. zondag gaan we naar Anna Paulowna en spelen we tegen Kleine Sluis. Tot dan!