Onze Mensen Samen VVS: de Leekside

21 oktober 2019 1:00

Bij de thuiswedstrijden van VVS 1 geeft de support van de Leekside net wat extra's, zo merkte ook het Noord-Hollands Dagblad.

Uit het NHD van 21.10.2019

VVS’46 blijft winnen op eigen veld nadat het De Blokkers in de tweede helft op de knieën krijgt

Robbert Daalder

SPANBROEK Een bijzonder slechte eerste helft spelen om de tegenstander na rust compleet te verrassen met verzorgd voetbal. Dat is de wijze waarop VVS’46 De Blokkers bestreed. En met succes, een 0-1 achterstand werd knap omgebogen in een 2-1 zege.

Wie op deze zondagmiddag bij de wedstrijd aanwezig is, kan het getoeter vanaf de Leekside onmogelijk gemist hebben. Daar waar de Spanbroeker harde kern staat, klinkt om de haverklap een toeter, bel of ander vervelend geluid. Of het eraan bijdraagt dat De Blokkers na rust door het ijs zakt, zullen we nooit weten, maar het feit is wel dat VVS’46 tot nu toe ieder thuisduel winnend afsluit.
,,Haha, die oude mannen van de Leekside stonden er vandaag natuurlijk gewoon”, vertelt Joris Maas na afloop van de wedstrijd. ,,Of wij geen last hebben van die toeter? Nee, ik ga er eigenlijk wel lekker op. Het geeft nét iets extra’s. Die mannen staan er echt altijd en gaan soms ook mee naar uitwedstrijden. We hebben in de rust tegen elkaar gezegd dat we het voor hun moesten doen. We konden op dezelfde manier doorgaan en verliezen, of er een schepje bovenop doen en zien hoe het eindigt. We zouden iets meer het randje opzoeken. Ik denk dat ons dat goed gelukt is.”
Het zijn twee compleet verschillende gezichten die de Spanbroekers op deze zondagmiddag laten zien. In de eerste 45 minuten lijkt er geen pass goed te worden verstuurd, worden duels verloren en komt de thuisploeg slechts twee keer in de buurt van een doelpunt. Gebrek aan scherpte maakt dat de doelpuntenteller van de oranjehemden niet in beweging komt.

Balen voor de Leekside, terwijl De Blokkers een stuk strijdbaarder voor de dag komt. De Hoornaars hebben niet alleen het meeste balbezit, maar combineren dit ook nog eens met goed positiespel en het creëren van kansen. Het team doet zichzelf tekort door maar één doelpunt te maken. Thom Nelen laat deze achter zijn naam noteren.
In de tweede 45 minuten komt de Leekside dan eindelijk aan z’n trekken. Als herboren strijden de gastheren voor iedere meter, wordt het randje zo nu en dan daadwerkelijk opgezocht en vallen de kansen als rijpe appelen.
Spits Mike Groot is de eerste die dicht bij de gelijkmaker is, maar zijn kopbal wordt door De Blokkers-doelman Noah Bommels knap uit de kruising geranseld. Na ruim een uur is het wel raak als Jeroen Kossen het overzicht bewaard en de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de hoek schuift.

Vijf minuten later klinken de toeters en bellen vanaf de Leekside opnieuw wanneer Groot een strafschop benut en de eindstand op het scorebord zet. ,,Het is typisch VVS’46 om twee verschillende gezichten te laten zien. Op een of andere manier zijn we voor rust altijd te lief en te voorzichtig. Gelukkig krijgen we de koppies toch altijd weer de juiste kant op en laten we zien dat we wel degelijk lekker kunnen voetballen.”
De Blokkers-verdediger Jassir el Guennouni is doodziek van de nederlaag die hij lijdt met zijn team. ,,Bij ons is het juist andersom. Voor rust zijn we al meerdere tegenstanders de baas geweest. Spelen we echt goed, maar stort het in de tweede helft helemaal in. Gewoon omdat we moe zijn. We hebben een jong team dat alle energie in één keer verspeeld. Dat is frustrerend, maar we zullen het op deze manier moeten afleren.”