Facebook Toestaan Niet toestaan

VVW ditmaal te sterk voor onze dames

9 oktober 2023 19:00

Afgelopen zondag (8 oktober) stond de thuiswedstrijd tegen VVW op het programma voor VR1. Gezien VR2 vrij had, kon Amber vandaag bij ons het doel verdedigen. Ook Donna wilde ons vandaag versterken (waarvoor dank beide!). Na een goede wedstrijd vorige week, helaas zonder resultaat, was de doelstelling vandaag de punten thuis te houden.

Waar we vorige week wat voorzichtig startten, namen we vandaag juist het initiatief in de beginfase. In een periode van veel balbezit krijgt met name Taneesha wat kansjes.
Ook Emma weet na een goede actie de keeper te testen, helaas zonder succes. Dan is het in de 23e minuut Pien die in de opbouw geen medespeelster weet te vinden. De spits van VVW bedenkt zich niet en schiet van afstand over Amber de 0-1 binnen.
Na dit doelpunt komt VVW beter in de wedstrijd en zakken wij wat terug. Echt grote kansen krijgen beide teams tot de rust niet meer.

Na de rust volgt hetzelfde spelbeeld. VVS met iets meer balbezit, maar we weten de voorhoede nauwelijks in stelling te brengen.
VVW loert met name op de counter. In de 64e minuut lijkt Renate een noodzakelijk overtreding te maken op zo'n 25 meter van het doel.
Deze wordt door VVW over Amber heen geschoten, en staan we zo maar 0-2 achter. VVS laat dan de koppies wat hangen.
Hierna volgen nog een tweetal levensgrote kansen voor VVW, die beide hoog over schieten.
In het laatste kwartier pakken we de draad weer wat op. Kansjes voor Marieke en Britt volgen. Helaas duurt het tot de 86e minuut voordat we de aansluiting weten te vinden door een goede dribbel van Renee.
De aansluitingstreffer blijkt te laat te komen, waardoor we na 2 wedstrijden nog op zoek zijn naar de eerste punten.
Volgende week spelen we uit bij Always Forward.