Facebook Toestaan Niet toestaan

De Dames verdienden meer

2 oktober 2023 19:30

Afgelopen zondag speelde VR1 haar eerste competitiewedstrijd in de 3e klasse uit tegen HBC uit Heemstede. Helaas wat gehavend, gezien we geen vervanging hebben kunnen vinden voor de afwezige Yvette. Gelukkig was multitalent Lotte, normaliter spits, niet te beroerd om tussen de palen te gaan staan.

HBC bleek vandaag een gelijkwaardige tegenstander te zijn. Vanaf het begin neemt HBC wat meer initiatief en heeft door meer balbezit. Verder dan een zwakke voorzet weten ze nog niet te komen. Dan is het in de 14e minuut Britt die zich laat zien met hard schot vanaf een meter of 20. Ondanks dat de bal richting de hoek vliegt, is het de keepster van HBC die deze stijlvol uit het doel weet te houden.
In de 18e minuut speelt HBC de lange bal. Deze lijkt Rosa weg te kunnen werken, maar helaas raakt ze hem verkeerd. Hierdoor kan de spits 1 op 1 richting Lotte, en staan we dus 1-0 achter.
Tot de ingelaste drinkpauze is het toch wel HBC die lichtelijk de overhand heeft. Na deze korte breek kruipt VVS wat meer uit haar schulp. Er wordt feller verdedigd, waardoor we snel de bal heroveren. Hier heeft HBC duidelijk moeite mee.
Toch komen we op een 2-0 achterstand, na een voorzet van links die tussen Rosa en Lotte valt. Tussen beide ontstaat enig twijfel, waar de spits van profiteert.
We laten ons niet van de wijs brengen, en blijven het initiatief houden. In de 39e minuut belonen we onszelf dan ook, door de 2-1 te maken. Na een inworp op links, draait Anique goed weg bij haar verdedigster.
Ze speelt invaller Nyala op rechts in, die na een goede actie 1 op 1 komt en deze verzilvert. In de 43e minuut krijgt Nyala nog een grote kans om de gelijkmaker te maken, na een goede lage voorzet van Britt. Helaas beland deze net naast het doel.

De tweede helft start vol kansen voor beide kanten. HBC weet binnen 2 minuten de paal te raken. En niet veel later komt hun linksbuiten op Lotte af, maar schuift hem naast.
Vervolgens krijgt Nyala zo maar de bal van de keepster van HBC in de voeten geschoven. Ook dit cadeautje weten we niet uit te pakken.
Het voetbal is in de tweede helft wat minder, maar dat weet VVS met inzet te compenseren. HBC zakt langzaam wat verder terug, en blijft op de counter loeren.
Dan steekt Sabine in de 75e minuut Britt weg, wie de gelijkmaker binnen schuift; 2-2. VVS blijft druk zetten, en gaat door op zoek naar de overwinning.
Vooral Marieke weet met haar snelheid nog een aantal keer gevaarlijk te worden. Dit leidt tot een grote kans in de 80e minuut. Maar helaas is haar voorzet niet zuiver, waardoor deze aan de vrijstaande Nyala voorbij gaat.
Gevolg van het druk zetten door VVS, is de grotere ruimtes die we in de verdediging achter laten. Helaas weet HBC hier in de 86e minuut van te profiteren, door hun snelle buitenspeler weg te sturen; 3-2.
Deze tegenslag komen we niet meer te boven, waardoor de punten in Heemstede blijven. Gezien het wedstrijdbeeld had er zeker meer ingezeten.
Volgende week nieuwe kansen. Dan mogen we uit naar Wervershoof.