Facebook Toestaan Niet toestaan

De Dames weten weer wat verliezen is

11 september 2023 19:30

Zondag speelden VR1 hun tweede bekerwedstrijd thuis tegen tweede klasser DWOW VR1. Waar onze dames dit seizoen zijn gepromoveerd naar de derde klasse, speelt de tegenstander van vandaag al een aantal seizoenen steady in de tweede klasse. Dat het vandaag niet makkelijk zou worden was daarom vooraf al bekend. Net als vorige week, hadden we op deze warme zondag slechts 2 wisselspelers. Gelukkig mochten we bij uitzondering vanwege de warmte, vandaag wel doorwisselen.

De eerste 10 minuten start DWOW sterk. Met hoog druk zetten weten zij snel de bal te heroveren en worden ze al snel een aantal keer gevaarlijk. Nadat we deze 10 minuten met hang en wurgen door weten te komen, lukt het ons wat beter de bal in bezit te houden.
Dit zorgt voor wat extra lucht. Toch is het DWOW die in de 17e minuut terecht op voorsprong komt. Een lage voorzet wordt van dichtbij binnen gewerkt; 0-1.
Na het tegendoelpunt weten zij de wedstrijd weer verder in handen te krijgen. Daarom zien we ons genoodzaakt tijdens de extra drinkpauze Renee aan de verdediging toe te voegen, om zo toch een overtal te creëren.
Hiermee krijgen we meer grip achterin. Toch blijft het moeilijk om onze aanval in stelling te brengen. Na een aantal gemiste kansen van DWOW, en een aantal goede reddingen van Yvette, weet Yvette met een lange bal Britt Koning weg te sturen.
De uittrap beland achter de verdediging van DWOW, en Britt bedenkt zich niet. Van een meter of 20 knal ze de hoge bal in het doel; 1-1.

De tweede helft starten we geconcentreerd. De eerste 10 minuten komen we, zonder al te grote kansen weg te geven, door. Dan is het minuut 55 waarin de spits van DWOW handig naar binnen kapt en de bal hard binnen rost boven Yvette. Knappe goal; 1-2.
Na deze goal zakt VVS iets weg, en daar profiteert DWOW gretig van. Binnen 5 minuten is de tussenstand dan zomaar 1-4. Tijdens de drinkpauze in de tweede helft komen allerlei pijntjes bovendrijven. Toch weten we na de korte break onze tanden verder in de wedstrijd te zetten.
Ondanks de tussenstand, proberen we als team nog een vuist te maken. Met een aantal sterke reddingen is het vooral aan Yvette te danken dat DWOW niet verder uitloopt. Zo ook in de 89e minuut heeft ze nog een sterke redding in huis. Helaas kan deze als nog bij de tweede paal
worden binnen gewerkt. Eindstand daarom 1-5. Een mooie les voor onze dames tegen een tegenstander die duidelijk een tempo hoger speelt. Voor nu zijn we 2 weken vrij, en start de competitie op 1 oktober in de uitwedstrijd tegen HBC.