Facebook Toestaan Niet toestaan

Vliegende start van het seizoen voor de dames

4 september 2023 18:45

Zondag 3 september stond voor de dames 1 de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. Een bekerwedstrijd tegen VVW, de enige reeds bekende tegenstander voor de competitie dit jaar. Vorig seizoen was VVW nog onze geduchte concurrent voor het kampioenschap, waardoor we van te voren wisten dat ons een zware wedstrijd te wachten stond. De eerste wedstrijd van het seizoen, in combinatie met het warme weer, maakte de wedstrijd een mooie uitdaging om de fitheid te testen.

Voor aanvang werd door de scheidsrechter nog even benadrukt dat in de 3e klasse niet meer mag doorgewisseld, waardoor onze 2 wissels toch wat mager bleken (goede voorbereiding coach).
VVS start de wedstrijd sterk. We nemen het initiatief, en worden direct met een aantal steekballen op Tannie en Marieke gevaarlijk.
In de 17e minuut is het Taneesha die een lange bal van achteruit weet te verzilveren; 0-1.
VVW loert vooral via de lange bal op kansen voor hun goede spits. Gelukkig is Pien vandaag (niet als enige) in goede vorm, en heeft spits zo'n beetje de hele wedstrijd in haar broekzak.
In de 40e minuut zet Sabine een combinatie op met Rosa, waarna een goede voorzet bij de tweede paal volgt. Daar staat Anique, die een stuk doortastender optreed dan de verdediger en keeper; 0-2.

In de tweede helft wordt de vermoeidheid bij beide teams zichtbaar. Gevolg is veel ruimte op het veld. Met name VVW lijkt hier het meest van te profiteren. Gelukkig is ook Yvette niet voor niets meegereisd.
Ze houdt ons diverse keren op de been met sterke reddingen. Dan geeft de scheidsrechter (wat makkelijk) een penalty aan VVW na een overtreding van ons nieuwe talent Emma. Ondanks dat Yvette in de goede hoek zit; 1-2.
Hierna krijgt VVW meer geloof, en moeten wij de laatste 10 minuten zelfs met 10 man uitspelen nadat Marieke geblesseerd het veld moet verlaten.
Ondanks het aandringen van VVW, leidt dit niet tot heel grote kansen. Dan is het 2 minuten voor tijd Renee die nog voldoende energie vindt om 3 man te passeren, en deze mooie solo weet af te maken; 1-3.
Deze sterke start, tegen toch een goede tegenstander, smaakt zeker naar meer. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen DWOW om 11.30u.