Facebook Toestaan Niet toestaan

Prachtseizoen Jo19-1 zit er (bijna) op

20 mei 2023 17:45

De Jo19-1 van VVS heeft een memorabel seizoen achter de rug. Het werd kampioen in de 1e klasse (fase 1), in de Hoofdklasse (fase 2) en eindigde uiteindelijk op een 3e plek in de Vierde divisie achter kampioen FC Uitgeest en Alliance'22; waar het zaterdag met 3-1 van verloor. Ook in de beker kwam het ver, maar moest het in de halve finale na penalty's het onderspit delven tegen Victoria Obdam.

In Obdam werd het een heel open wedstrijd met kansen aan beide kanten. VVS kwam op 0-1 via een rebound na een vrije trap, binnengetikt door Jelle van Diepen. Kansen aan beide kanten werden er voor rust niet meer benut. Wel kwam Victoria 19-1 na rust op 1-1, maar het was VVS die vlak voor tijd scoorde en de winst binnen leek te slepen. Dat liep echter anders, want in de 89e minuut maakte Victoria weer gelijk. Na de 2-2 eindstand volgden penalty's en die namen de Obdammers beter, waardoor zij de bekerfinale mogen gaan spelen in Uithoorn.

Naast deze sportieve resultaten maakten ook veel spelers hun debuut in VVS 1, 2 of 3. Vorige week tegen Grasshoppers speelden er zelfs vier O19 spelers mee in VVS 1 (Kas Huisman, Jelle van Diepen, Jerco Wester, Tijs Wenker). Hier is VVS en de selectie hen en de staf ook dankbaar voor, in een seizoen waar deze hulp hard nodig was. Maar liefst 12 O19 spelers stromen door naar de A-selectie volgend seizoen.

Maar eerst mogen de jongens nog wat toernooien spelen, op eigen grond maar met name die in Haderslev, Denemarken met Pinksteren. Voor dit toernooi hebben de mannen een eigen inzamelactie opgezet. Hier kun je een donatie achterlaten en ze veel succes wensen. Veel plezier gewenst mannen!