Facebook Toestaan Niet toestaan

Vrouwen 1 op matchpoint voor de titel

14 mei 2023 13:45

VVS VR1 speelde zondag tegen de Westfriezen de 1 na laatste wedstrijd. Het werd een zeer eenvoudige 8-0 zege, na een 5-0 ruststand. Dit laat zien dat ze klaar zijn voor een niveau hoger. Volgende week zondag spelen ze de laatste wedstrijd en hebben ze aan een punt genoeg om kampioen te worden. Er wordt thuis om 11.30 gespeeld tegen de Zouaven VR1.

Zondag speelden onze dames thuis tegen middenmoter Westfriezen. Een bekende tegenstander uit voorgaande seizoenen. Een team met snelle spitsen, die het ons eerder al eens moeilijk hadden gemaakt. We starten de wedstrijd sterk. Er is veel ruimte op het middenveld waardoor vooral Michelle en Renee de tijd krijgen een goede voortzetting vooruit op te zetten. Na 25 minuten is het Britt die de keepster te ver voor het doel ziet staan. Zoals ze zelf zegt, is een ‘kans’ van lange afstand eenvoudiger dan een op een voor de keeper komen. Ze weet de bal dan ook vakkundig over de keepster te schieten, 1-0.

Na 20 minuten weet Emma haar tegenstander op rechts voorbij te spelen, en de bal panklaar voor te brengen. Zo kan Britt na een goede aanname haar tweede doelpunt maken. Amper 3 minuten later wordt Emma door Renee weggestuurd. Hoewel de weg naar het doel nog lang is, weet ze haar verdediger voorbij te sprinten en de 3-0 te maken. Toch blijft ook Westfriezen gevaarlijk met een aantal counters.
Na 32 minuten krijgen we een corner mee. Deze slingert Renee voor het doel, waarna de bal na een lenig hakje van Sabine voor de voeten van Lotte valt. 4-0 Dan is het vlak voor rust nog de beurt aan Taneesha. Om te laten zien dat ze liever voorin speelt, rent ze met de bal 3 verdedigers voorbij waarna Britt de bal voor het intikken heeft, 5-0.

Na rust weten we de bal wat minder lang in de ploeg te houden. Hierdoor kan westfriezen wat meer druk zetten. Dit leidt tot een aantal grote kansen, maar Yvette laat zien in haar element te zijn op het warme kunstgras. In twee 1 op 1 situaties vlak achter elkaar houdt ze haar doel schoon. Na 60 minuten voetballen is het weer Taneesha die 2 tegenstanders het bos instuurt en zo Britt haar 4e laat scoren. In de 80e minuut draait Lotte goed bij haar tegenstander weg en zet Tannie voor het doel, 7-0 inmiddels. Het slotakkoord is voor Renee, na weer een goede actie van Tannie kan zij nummer 8 binnen schuiven. Uiteindelijk een zeer sterke overwinning voor onze dames dus.

Volgende week krijgen de dames de kans al het goede werk om te zetten in een kampioenschap. Aan één punt hebben zij genoeg thuis tegen Zouaven. U komt om half 12 toch ook wel even kijken? Dan vieren we het daarna samen tijdens de kampioensborrel!