Facebook Toestaan Niet toestaan

Dames nemen ook de volgende horde succesvol

24 april 2023 19:45

Zondag kregen onze dames met Spirit VR1 de nummer 4 van de competitie op bezoek. De wedstrijd wordt subliem gestart door de dames. Na 20 seconden staat de 1-0 namelijk al op het scorebord. Na een snelle combinatie kan Renee de bal op Marieke steken, die deze onder de keeper doorschuift. In de volgende minuten blijkt Spirit met veel energie te spelen, waardoor onze dames sneller moeten handelen dan in de afgelopen weken het geval is geweest.

Hierdoor veranderd de bal steeds snel van eigenaar. Na 16 minuten is weer Renee die Marieke weg steekt. De weg naar het doel is dit keer wat langer, maar dat maakt voor Marieke weinig uit; 2-0. In de 22e minuut is het Pien die de bal vanaf rechts voor slingert. Britt weet de bal knap te controleren, waarna het afronden een makkie is; 3-0. Dit betekent 3 kansen, 3 doelpunten. Dan is het na 28 minuten Spirit die met een lange bal gevaarlijk wordt. Yvette is echter scherp, en komt goed uit haar doel. Ondanks dat ze op tijd de bal weg tikt, krijgt ze ongelukkig een knie op haar neus. Na deze vervelende botsing, laat ze zich vervangen door Lotte. En vrije trap van een meter of 20 vliegt er daarna in, waardoor Spirit tot 3-1 komt. Dit zorgt voor extra motivatie bij de tegenstander, die vlak voor rust ook nog de 3-2 maakt.

Met Yvette weer op doel, weten we na de rust de wedstrijd beter te controleren. Het balbezit neemt toe. Echter blijft Spirit gevaarlijk met een aantal lange ballen. Na 66 minuten is het dan Anique die een vrije trap van Pien binnen werkt, wat tot de verlossende 4-2 leidt. Het slot is voor Lotte, die er op aangeven van Marieke nog 5-2 van maakt. Al met al een goede wedstrijd van de dames.
Ondertussen wisten ook de dames 2 zondag thuis met 4-1 te winnen!

Voetbal in Beelden was wederom in Spanbroek te vinden om een prachtig album vol te schieten. Bedankt voor de beelden Johan!