Facebook Toestaan Niet toestaan

Zuur maar terecht verlies van VVS 1 tegen Forward

12 maart 2023 19:45

Vandaag de wedstrijd tegen Always Forward, de koploper in de competitie. De verwachting was dat het een lastig potje zou worden en dat kwam ook uit. Direct vanaf het begin gaf Forward hoog druk en hadden we moeite om daaronder uit te spelen.

In de eerste 10 minuten volgden al 2 grote kansen voor de gastheren die niet benut werden. Daarna was het even schrikken toen Frank A. geblesseerd raakte aan de enkel, maar gelukkig kon hij door. Tegen de verhouding in kwam VVS op 0-1 na een schitterende pass van Rein die door Ruben heerlijk werd afgemaakt. De tekenen werden nog gunstiger toen de scheidsrechter besloot de nr 2 van Forward een rode kaart te tonen voor een harde tackle op Frank Koenis. Met 10 man ging Forward gewoon door met kansen creëren; voor rust misten ze nog een aantal keer in kansrijke positie.

De tweede helft gooide Forward er nog een schepje bovenop terwijl VVS te apathisch toekeek en zich regelmatig liet afbluffen. In de 74e minuut kreeg Erik de uitgelezen kans op 0-2 die hij helaas niet verzilverde. Niet lang daarna kwam Forward op 1-1 door een ongelukkige eigen goal van Koen via een corner. De Horinezen waren duidelijk de bovenliggende partij, maar leken in de 82e minuut de deksel op de neus te krijgen toen Mike Groot (hij is er weer!!) prima inkopte: 1-2. Weer gaf Forward daarna alles en bleef kansen creëren. Een ervan werd in de 86e minuut benut via de kluts: 2-2. Mike kreeg daarna nog een grote kans, maar de 3-2 viel aan de andere kant toen een halve omhaal zomaar binnenplofte. Zo zie je maar dat 11 tegen 10 niet altijd een voordeel hoeft te zijn. De overwinning was echter terecht en VVS moet haar wonden likken. Volgende week spelen we tegen Strandvogels in Onderdijk. Tot dan!!!

Bekijk hier de foto's van VVS 1 tegen Geel-Zwart (5-1) gemaakt door Cees Verhage.