Facebook Toestaan Niet toestaan

VVS wint fantastische derby met vechtlust en goed voetbal!

12 december 2022 18:30

De 11e was het eindelijk zover; de moeder van alle derby’s tegen onze buren uit Hoogwoud stond op het programma. Helaas moest Marco verstek laten gaan vanwege ziekte. Interim coach en super motivator Fons Veeken was zijn stand inn. In een frisse, maar zonnige en druk bezochte ambiance begonnen de teams voorzichtig en afwachtend.

Maar dat duurde niet lang want in de 17e minuut was daar Ruben die met een heerlijke actie de bal panklaar legde voor Mitchell die alleen maar hoefde af te drukken: 1-0. Helaas werd die superstart teniet gedaan door een ongelukkig moment achterin waardoor Grasshoppers snel op 1-1 kwam.

Het spel golfde inmiddels op en neer wat resulteerde in de 1-2 door een intikker van dichtbij. Deze tegenvaller werd goed opgepakt door VVS, dat een aantal schitterende aanvallen op de mat legde. In de 36e minuut was het weer Ruben die een plaag voor zijn directe tegenstander was en zijn goede voorzet werd (weer) door Mitchell afgerond 2-2. In de 43e minuut kregen we nog een grote kopkans maar die werd goed gepareerd door de keeper. Daarmee werd de ruststand bereikt.

De tweede helft werd niet scherp genoeg gestart waardoor we weer een kadootje gaven die de groenhemden graag uitpakten, 2-3. De veerkracht vandaag was ongekend want het hele team stond toen op en straalde echt uit dat er ‘no way ‘ verloren zou worden. In de 59e minuut kon Mitchell zijn goede wedstrijd bekronen met een hattrick, maar hij miste jammer genoeg. Niet veel later bracht Stefan Gijs in stelling met een schitterende pass over 40 meter, die laatstgenoemde in één keer uit de lucht tegen de touwen ranselde: 3-3. De assistent scheidsrechter probeerde dit nog onterecht te voorkomen door voor buitenspel te vlaggen. De overigens warrig fluitende leidsman trapte hier niet in en keurde de treffer goed. Daarna werd er vol op de winst ingezet waardoor er nog 3 open kansen werden gecreëerd waarvan 1 op de paal belandde. In de 85e minuut was het zover; hèt moment van de wedstrijd. Ruben liet wederom zien waarom hij tot man of the match werd gekozen door een fantastische voorzet op het hoofd van Erik af te leveren. Die rondde deze af met een geweldige  en kiezelharde kopbal 4-3.

Daarna waren het nog een paar angstige minuten waar de scheidsrechter nog een aantal keer geel trok voor commentaar. Maar na het laatste fluitsignaal barstte een waar feest los!! Een geweldige prestatie van het hele team!! Dat werd natuurlijk groots gevierd in het Huis van Oranje. Met deze heerlijke wedstrijd en uitslag gaan we met goed gevoel de winterstop in!