In memoriam Jan Peereboom - vvs46.nl

In memoriam Jan Peereboom

In memoriam Jan Peereboom

7 november 2022 19:00

Redactie

Zondag 6 november bereikte ons het droevige bericht dat ons erelid Jan Peereboom op 83 jarige leeftijd is overleden.

Jan_Peereboom_bronMarcelRob.jpg

In memoriam Jan Peereboom

Zondag 6 november bereikte ons het droevige bericht dat ons erelid Jan Peereboom op 83 jarige leeftijd is overleden.

Kerstcross
Jan heeft, in samenwerking met Hera, in 1974 de Kerstcross Opmeer opgericht en aan VVS’46 gekoppeld. Maar liefst 32 jaar is hij voorzitter geweest van zijn Kerstcross Opmeer. In de kantine staat zijn glazen vitrine vol met Kerstcross items, zoals vaantjes, krantenartikelen en merchandising die hij in de loop der jaren heeft verzameld. Uiteraard zullen wij een mooie foto van onze mister Kerstcross hieraan toevoegen.

VVS’46
Sinds 1975 is Jan op vele fronten, in diverse hoedanigheden en tot de laatste dag vóór zijn overlijden actief geweest voor zijn cluppie VVS’46. Begonnen als jeugdleider, actief in jeugd- en hoofdbestuur in diverse functies, lid van het seniorenconvent en zelfs ruim drie jaar voorzitter van VVS’46. Maar dat laatste had niet zijn voorkeur en hij noemde zich zelf altijd interim. Een hele positieve en aimabele man die zoveel heeft gedaan voor VVS’46, een echte VVS’er in hart en nieren.

Commerciële man
Vanaf 1992 maakte Jan deel uit van de commerciële commissie van VVS’46. Jan heeft vele sponsoren, op zijn commerciële, ludieke manier aan de vereniging weten te binden. Hij deed dat met verve en was als echte gentleman zeer attent en galant naar de sponsoren van VVS’46. Zijn ontwapenende benadering was hierbij uniek en niet te evenaren. Commercieel zal het zonder Jan nooit meer hetzelfde zijn. Ook onze sponsoren zullen Jan gaan missen.

Netwerken
Bij iedere thuiswedstrijd en bij vele uitwedstrijden was Jan aanwezig, altijd op zoek naar contact met mensen en mogelijkheden voor VVS’46. Langs de lijn maar steevast ook in de bestuurskamer en ook in die van de tegenpartij.

Sportief
Om op zijn gewaardeerde leeftijd nog fit en soepel te blijven was Jan iedere dinsdagmiddag present bij de fifty-fit van VVS’46. Hij deed nog volop aan alle oefeningen mee en probeerde eenieder ook te enthousiasmeren.
 

Onderscheidingen
Vanwege zijn vele verdiensten voor VVS’46 en de Kerstcross is hij in 1999 benoemd als erelid en daarnaast heeft hij in 2013 een Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen.

Wat zullen we hem missen.
Een fantastische clubman en een prachtig mens is van ons heen gegaan. De leegte die hij achterlaat is groot. Maar zijn prijzenkast met verdiensten is boordevol. Daar mag hij trots op zijn. Daar zijn wij trots op. We zullen nog vaak aan je denken Jan.


Namens het bestuur, alle leden, supporters en vrijwilligers willen wij ons medeleven betuigen aan zijn partner Agaath, hun gezinnen en zijn familie.


Rust zacht.

Bron: VVS'46
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!