Facebook Toestaan Niet toestaan

Kraker in de zaal: ZHO JO-19 - VVS'46 JO-19

2 oktober 2022 22:45

Vrijdag was het dan zover. VVS 46 O19 (zaal) ging op bezoek bij de buren uit Hoogwoud van ZHO O19. Een speciale wedstrijd voor Jac Ruijter , Lars van Beek en Milan Beerepoot, want de boys van ZHO zijn op het veld teamgenoten bij VVS O19. Vooraf was er al veel over te doen op social media. ZHO brabbelde iets over een makkelijk potje en dat de “derde helft” het spectaculairst zou worden.

Ook in de sporthal vooraf veel verbaal geweld van de kant van ZHO. Die jonge mannetjes van VVS (2 jaar leeftijdsverschil), zouden wel even in de pan gehakt worden. Vanaf het eerste fluitsignaal dicteerde VVS echter de wedstrijd met een hoog baltempo en veel beweging bij de spelers. Dit resulteerde gelijk in een aantal goeie kansen, maar Jerco Wester, keeper van ZHO en later uitgroeiend tot Man of the match, stond zijn mannetje.

ZHO had goed door dat er meer druk gezet moest worden om zodoende VVS minder tijd te geven haar geliefde spelletje te spelen. Hier had VVS het even moeilijk mee en twee maal balverlies op eigen helft, leverden evenzoveel doelpunten op voor ZHO via Sem Wester en Kai Duijn. De wereld op zijn kop met deze 2 - 0 achterstand. VVS bewaarde echter de rust en de kansen stapelden zich weer op. Paal, lat en Jerco Wester wisten echter een goal te voorkomen.

Ook na rust was VVS de bovenliggende partij en de kansen bleven komen. Het moet gezegd, keeper Tjerk Weel wist wel een paar keer de 3 - 0 en daarmee de doodsteek in de wedstrijd te voorkomen. ZHO werd echter steeds zenuwachtiger en probeerde de wedstrijd te vertragen door overtredingen te maken en ballen weg te schieten. Met nog zo’n 10 minuten op de klok was daar dan eindelijk de aansluitingstreffer. Uit een pass van Milan scoorde Jac bij de tweede paal. Dit gaf VVS nog wat extra energie in deze slijtageslag. De duimschroeven werden verder aangedraaid en anderhalve minuut voor tijd viel de onvermijdelijke gelijkmaker via de voet van Milan. ZHO was wakker geschud en er volgde nog een chaotische laatste minuut, maar toen de kruitdampen waren opgetrokken stond er nog steeds 2 - 2 op het scorebord.

Toen was het tijd voor de derde helft. Het viel gelijk op dat het lekker druk was met veel vrouwelijk schoon in de kantine. Die hadden op social media van ZHO namelijk gelezen dat er een “lekker ding” rechtstreeks de kantine in zou gaan na afloop. De dames kwamen echter bedrogen uit, want hij ging redelijk snel met zijn staart tussen zijn benen naar huis.