Facebook Toestaan Niet toestaan

Vrouwen 1 goed van start met debutanten

26 september 2022 20:45

Vrouwen 1 speelde zondag, net als veel andere teams, haar eerste competitiewedstrijd.
Door vele afzeggingen maakte Bente Schuurman (14 jaar, MO15) vandaag haar debuut in de wedstrijd tegen Kwiek VR2. Eerder in de week maakte ook Emma Bruin al scorend haar debuut in de oefenwedstrijd tegen DWB (16 jaar, 4-2 winst). Met nieuw elan ging het nieuwe seizoen aldus van start!

De eerste 20 minuten begint VVS sterk, door de bal goed rond te spelen op de helft van de tegenstander. Na 2 gemiste kansen (lat en net naast) maakt Britt de 1-0, door de bal vanaf 20 meter het doel in te strepen. Vlak hierna volgt nog een grote kans, welke ook aan de verkeerde kant van de paal belandt. VVS wordt wat slordiger waardoor Kwiek wat meer druk op de verdediging weet te krijgen. Dit resulteert in de eerste kans, en ook meteen een goal welke vanaf randje 16 hard in de hoek wordt geschoten.

Amper een minuut later staat het alweer 2-1, een goede steekbal vanuit achter wordt door Britt afgemaakt. VVS krijgt na deze goal weer wat meer grip op de wedstrijd, waardoor Kwiek niet aan kansen toekomt. Een lage voorzet van Bente wordt voor leeg nog naast geschoven.
In de rust wijzen we elkaar erop dat er nog wel een tandje bij kan. We starten de tweede helft dan ook zoals we de wedstrijd begonnen, met veel druk op het doel van Kwiek.

Enkele goede steekballen worden door de goed uitkomende keeper van Kwiek onschadelijk gemaakt. Na 10 minuten krijgt VVS een corner, welke voor de voeten van Anique bij de tweede paal valt, 3-1. Naarmate de tweede helft verloop worden de ruimtes op het valt aan beide kanten groter, wat met name voor VVS kansen oplevert. Het is echter Kwiek die op haar beurt vanuit een corner de 3-2 maakt.  Het slotakkoord is voor Britt, die na een vlotte aanval over veel schijven de 4-2 maakt. Al met al een goede overwinning voor onze vrouwen. Volgende week spelen we uit tegen Dynamo VR 1.