Facebook Toestaan Niet toestaan

VVS 1 herstart met zege

27 februari 2022 21:15

Op 28 november kwam VVS 1 voor het laatst in competitieverband uit, drie maanden later hervatte het de competitie met een driepunter tegen Hauwert '65 (2-0).

VVS 1 startte in haar sterkste opstelling, maar moest al vroeg verder zonder Sjaak Schuit die duizelig was na een kopbal. Tegen de wind in kwam het de eerste helft helaas niet tot goed voetbal en veel kansen. Hauwert, dat onderin de ranglijst bivakkeert, was ook niet bij machte om VVS echt pijn te doen. De rust werd dan ook met een 0-0 stand gehaald. Na rust ging het, met de wind in de rug, direct beter draaien bij VVS. De verdediging stond als een huis en gaf geen enkele kans weg de tweede helft. Het middenveld, met de zeer beheerst spelende en passende Jeroen Kossen, zette de voorwaartsen volop aan het werk. De ingevallen Rein Elings wist na 55 minuten de 1-0 op het bord te zetten met een wereldgoal. Mike Groot trok de bal straks en laag terug vanaf de rechter achterlijn, Rein was naar binnengekomen en tikte de bal vloeiend achter het standbeen langs het doel in. Een moment waar het talent van af spatte! VVS ging daarna op zoek naar meer en was o.a. via schoten van Stefan Dol en Mick Koopman dichtbij. Het was echter centrale verdediger Ruben Koelemeijer die van dichtbij hard binnenkopte, na een kluts met lat en keeper. Het was alweer zijn vierde competitiegoal in tien duels, geen gekke cijfers voor een verdediger. VVS bleef heersen en invaller Patrick Oud scoorde met zijn eerste balcontact, welke echter werd afgefloten voor buitenspel; wat in de ogen van de redactie twijfelachtig was. Hoe dan ook; de drie punten bleven in Spanbroek in deze wedstrijd die natuurlijk gewonnen moest worden.

Er komt immers een interessante rij wedstrijden aan: Westfriezen uit als eerstvolgende, daarna Grasshoppers thuis, Forward uit, DWOW thuis en SEW uit. Pittige tegenstanders, waarbij VVS mag laten zien wat het waard is.

VVS 2 werd in het nieuw gestoken door sponsor Pronkwerk en was geinspireerd, getuige de 7-0 zege op Sporting Krommenie 2. Ze stijgen hierdoor naar de tweede plaats in de reserve 2e klasse, weliswaar met meer wedstrijden dan de nummers 1 en 3 (Limmen en Vitesse'22). Mooie resultaten van de selectie dus.

Cees Verhage was ook bij de wedstrijd van het eerste en maakte deze prachtige foto's: