Westfriezen JO15-02 tegen VVS JO15-1 uitslag 2-7


Een bijzondere dag vandaag. 

Geen publiek (behalve de rijdende ouders) aanwezig. Flann zijn voorlopig laatste wedstrijd, totdat hij hersteld is. Het is droog gebleven ondanks de voorspelde regen, Mike de Vries was helaas geblesseerd en mag de komende 3 weken niet spelen. Teun was ook niet aanwezig. Hierdoor hadden wij kanjers als Zapp en Stein mee gekregen om ons aan een overwinning te helpen.

Zoals wij vorige week gespeeld hebben, wilden wij graag voort zetten. De mannen raken aan elkaar gewend en kunnen elkaar goed motiveren.

De Westfriezen trappen af en hebben er ook zin in. Hebben zelfs 4 wissels beschikbaar. Wij moesten blijkbaar nog een beetje wakker worden, alhoewel het al middag is. De Westfriezen kwamen vol aanzetten en legden hem als eerste in het net. 1-0.  

Wij moesten ons herpakken en konden vanaf de middellijn weer oppakken. 

De eerste paar momenten aan onze kant stonden we buitenspel. Daar moet beter op gelet worden. 

Zapp stond rechts voor en liep steeds naar het middenveld. Was niet handig en liet zo 3 man iedere keer vrij. Dat moesten we aanpassen. Stein konden wij op die plek inzetten. Hierdoor kreeg Sanjeevan ook meer kansen. Melle vanaf het midden aansturen kon Sem met een droge knal Sanjeevan de bal meegeven en kon hij op volle snelheid de bal in het doel stuiteren. 1-1. Mooie actie mannen. Niet lang daarna kwam via Giel en Jay de bal van links bij Sanjeevan terrecht, hij kon al 3x op doel schieten en liep in de 16m helemaal van links naar rechts, totdat voordat hij neergehaald werd de bal in het doel schoot. Penalty was het gevolg (geen voordeelregel toegepast).  Dus geen 1-2. Eerste gekke actie van de Scheidsrechter. Melle mocht hem nemen. 1-2 Nee toch niet………. de penalty moest over. Nog een keer Melle.  Ja hoor alsnog 1-2.  Mooi ingeschoten in de andere hoek. Melle zal wel gedacht hebben, niet 2x dezelfde hoek kiezen, anders heeft de keeper hem alsnog.

 

Na de aftrap bleven wij druk zetten en hadden wij Zapp ondertussen achterin gezet. Dat ging een stuk beter. Flann kreeg het ook drukker, maar hij zat niet lekker in de wedstrijd. Toch pakte hij aardig de bal weg en kon hij goed aanspelen. Nu kreeg Arjan de bal en gaf hem mee Giel. Die koos ervoor om schuin in de kruising te schieten, helaas zat de keeper er tussen. Na de hoekschop kreeg Jay een mega kans, maar miste. Jordy kreeg ondertussen een bal op de paal, kaatste voorlangs en kon net weggetikt worden.  Wij kregen ook nog een handsbal toegekend na een hoekschop, terwijl het de schouder van Flann was.  De scheidsrechter leek het lastig te vinden. Nogmaals een poging van de Westfriezen belande tegen de paal aan.  Aan de andere kant werd na een doelpoging de bal door de keeper van de Westfriezen zo in de voet van Jay gespeeld. Jay kon niet anders dan hem droog in het doel schieten 1-3.  

Mooie stand om de rust in te gaan.

 

Na de rust moesten we even herschikken. Sem was even reserve vanwege wat blessureleed. Maar Arjan had het ook lastig met zijn tegenstander. Mike de Jong moest behoorlijk in het verweer om hem te helpen, en dat ging tot de rust goed. Nick had het rustiger maar zou na de rust aan de bak moeten. Wij hadden de aftrap en konden direct druk zetten.  Maar kregen eerst een poging op het doel van Jordy, nu moest Nick aan het werk om mee te verdedigen. Arjan stond nu even wissel om hem rust te geven. Jordy kon de bal afvangen en gaf een lange bal op Sanjeevan, die kon in 1 rush naar het doel en scoorde met zijn linkerbeen. 1-4. En dat voor iemand die zegt niet met links te kunnen scoren. Nieuw talent ontdekt Sanjeevan ;-). 

Nu een gekke actie van onze kant…… (nog even geduld). De Scheidsrechter had ondertussen de tegenstander en Giel een gele kaart gegeven, omdat Giel onderuit werd gehaald en Giel de tegenstander nog een zetje na gaf. Allebei 5 minuten…………. Nu onze actie. Nick op rechtsvoor, Stein naar rechtsachter. Mike de Jong op linksvoor en Jay naast Arjan in de verdediging. Zo kon Jay ook weer even rust krijgen. 

Dat vond de tegenstander ook een rare actie. Op links kregen we nu ruimte, Flann en Zapp gaven de bal aan Mike mee en hij rende er als een antilope mee naar het doel. Mis. Straks nog een keer Mike. 

Nu kreeg Mike de bal mee van Melle. En nu had hij het wel door hoe hij moest scoren. 1-6.  Top gedaan hoor. Giel mocht er weer in. Nu Stein even op rust, na goede inzet. Oh, nu werd het zowaar 2-6. Jordy keerde de bal maar de bal stuiterde weer terug, bij de 2e poging duwde hij de bal met zijn voet in het doel. Jammer, was wel een erg leuk gezicht. Je leek wel een kat. Wij konden nog een vrije trap versieren, Melle schoot helaas in de handen van de keeper. Nick kon aan de andere kant een hoekschop regelen. Met een mooie boogbal kwam hij op Melle zijn hoofd terecht. 2-7.

De Westfriezen hadden het nu maar opgegeven. De scheidsrechter zat ook niet mee. Maar wij konden niet anders concluderen dat wij de winst meenamen en een super mooie wedstrijd gespeeld hebben.

Veel kansen heb ik niet beschreven, anders duurt het verhaal wel erg lang. :-)

Maar wij laten zien dat we er bij horen. We staan nu 8e in de stand maar gedeeld 4e qua punten. Dat ziet er goed uit en als wij zo blijven spelen kunnen we zo stiekem en ongezien naar boven klimmen. 

Het plezier straalt er vanaf en dat hoort ook zo.

@ Flann, heel veel sterkte met je operatie en wij wensen je een spoedig herstel. Wij zullen de komende wedstrijden voor je proberen te winnen, zodat je in een gespreid bedje terecht komt als je weer hersteld bent. Succes!

Tot volgende week mannen!

Groet, Marco, Bas, Tycho en Fabian (deze 2 mannen horen er nu ook bij :-) zij motiveren jullie elke week weer om nog beter te presteren tijdens de trainingen) 

Business Club

Koopman
Rijkhoff
Piet Swart
Schipper Kozijnen
ZON
Rabobank
Van Lierop
Deventrade
KRNGroep
Van Diepen
Windenergysolutions

Subsponsors

Fietsvoordeelshop
NL-Jobs
Frans Maas Schildersbedrijf Opmeer
Heddes bouw
SMP Sportcare