VVS overdondert Con Zelo


Con Zelo is als debutant in de 3e klasse een relatief onbekende tegenstander. In een recent verleden werd er voor de beker eenmaal tegen gelijkgespeeld maar het complex kent VVS natuurlijk met name van het legendarische promotieduel tegen FC Medemblik (2-1). De toen 17 jarige Mike Groot kwam, zo'n 10 jaar ouder en sterker, terug op het complex waar hij als A junior VVS naar de 3e klasse schoot. Het complex ligt hem blijkbaar goed, want Big Mike wist vandaag liefst viermaal doel te treffen in een 90 minuten durende show van VVS 1. Live op YouTube te volgen en het was af en toe zaalvoetbal als bv. Stefan of Jeroen de bal kregen. Lopende mensen, rust en techniek aan de bal, overzicht, doeltreffendheid, achterin solide en goed opbouwend via de opkomende backs: het hele team speelde erg goed. Ruben was naast Joris achterin gepositioneerd en voegde kracht en snelheid toe in het centrum. 

Al na een klein kwartier stond VVS, met de sterke wind in de rug, 3-0 voor. Mike had reeds driemaal doel getroffen! Een prachtlob, slimme intikker en droge schuiver. Con Zelo kwam geheel niet aan aanvallen toe en VVS had beet en liet niet los. Stefan maakte er 0-4 van na een klein half uur na een dribbel en 0-5 vlak voor rust na aangeven van de goed spelende Sander. Na rust speelde VVS wind tegen, maar hield het de volledige controle over de wedstrijd. De 0-6 van Mike werd eerst afgekeurd door buitenspel, maar even later mocht Mick er toch 0-6 van maken. Een prachtige kopbal van Mike betekende 0-7, waarna Con Zelo iets terug mocht doen. Een vrije trap met de wind in de rug werd hard en hoog in de dak van het doel geschoten. Het slotakkoord was voor Sander, na weer een zaalvoetbalaanval en assist van invaller Mitchell. Ook Bjorn Groot en Jeroen Wit vielen nog in. De wedstrijd is overigens in zijn geheel terug te kijken op YouTube (start wedstrijd na 1:11). Check de prachtvolley van Mike op 1:17:50 of de teamgoal van Sander op 2:55. Als VVS'er maakt het je gewoon trots!

VVS mag spreken van een erg goede start met 10 punten uit 4 duels. Het programma is in deze fase echter van grote invloed op de stand, dus laten we niet teveel conclusies hier aan verbinden. De komende twee wedstrijden worden weer interessante, thuis tegen SEW op de 18e en uit tegen DWOW op de 25e. Ook daarna volgen sterke tegenstanders in deze poule waarin de kwaliteitsverschillen (grotendeels) erg klein zijn. 

Op donderdag 15 oktober speelt VVS echter eerst in de tweede ronde van de beker thuis tegen Always Forward om 20.00 uur. Wederom te volgen op Twitter! 

VVS 2 pakte haar eerste punt na tweemaal een 2-1 nederlaag in een uitwedstrijd. Tegen koploper Always Forward 2 werd het verdienstelijk 2-2, iets om op voort te borduren.

Business Club

Koopman
Piet Swart
Schipper Kozijnen
Rabobank
Rijkhoff
KRNGroep
Windenergysolutions
Deventrade
ZON
Van Lierop
Van Diepen

Subsponsors

Frans Maas Schildersbedrijf Opmeer
NL-Jobs
Heddes bouw
SMP Sportcare
Fietsvoordeelshop