VVS'46 MO11-1 - DWB MO11-1


Op 7 Maart deed de zon zijn herintrede op de velden van VVS, want het was echt een hele mooie voetbalochtend. Beetje wind en een stralend zonnetje. Dat was alweer een tijdje geleden. Vandaag mocht de MO11 weer aantreden tegen DWB MO11 uit de Weere. De enige Opmeerse derby voor VVS, want Grasshoppers beschikt helaas nog niet over een MO11 team. (Hopelijk volgend jaar wel!) Voor de 3e keer dit seizoen tegen DWB. De wedstrijd in de najaars-competitie ging verloren met 4-2, Tijdens het Weijvertoernooi in de zaal, won VVS met 1-0. Dus vandaag mocht VVS aan DWB laten zien dat. ze beter zijn dan afgelopen najaar. 

De wedstrijd werd gefloten door Amy Klaver uit Zandwerven, die onder toeziend oog van haar vader, haar debuut maakte als scheidsrechter voor VVS. Amy voetbalt zelf in de MO15-1 van VVS. Het is een mooie ontwikkeling om te zien dat de oudere meiden zich beschikbaar stellen om als scheidsrechter te fungeren bij de jongere teams. Buurtschap Zandwerven is overigens goed vertegenwoordigt op het veld want speelsters Mayra en Robin komen ook uit het mooie Zandwerven ;) 

In de eerste fase van de wedstrijd was er een licht overwicht voor DWB richting het doel van VVS. Maar de verdediging, bestaande uit Soscha en Noortje deed goed haar werk en werkte de ballen weg voordat DWB gevaarlijk kon worden.  De overige kansjes werden gepakt door keepster Jacky Rey. Jacky Rey probeerde vandaag een paar keer haar vernieuwde uittrap techniek uit (vanuit de stuit schieten) en de bal vloog in een mooie paraboolbaan naar de voorhoede! :) Wat is het beste antwoord als je team onder druk staat van de tegenstander? Zelf scoren, natuurlijk! In de 10e minuut kreeg Lieke de bal in haar bezit en besloot gelijk maar uit te halen. Voordat de keeper van DWB door had dat Lieke ging schieten, stond het net van het DWB doel al bol. 1-0 voor VVS tegen de verhouding in, maar wat een schot van Lieke! :) DWB schakelde een tandje bij en vanuit de aftrap werd de druk nog iets opgevoerd. De paal bracht 2x redding voor VVS. Lucy ging de verdediging meer ondersteunen, wat ook nodig was. Maar de rust werd gehaald met een 1-0 voorsprong. 

De 2e helft liet een ander beeld zien. VVS begon vroeger met storen bij balbezit van DWB en dat resulteerde in veel minder druk op het VVS doel. Robin, Elise, Mayra, en Phyllis stoorden veel vroeger zodat de passing bij DWB niet zo nauwkeurig meer was. Kolfje naar de hand van Lucy die ieder pass van DWB onderschepte en zelf de druk gelijk opvoerde door de voorhoede van VVS te bedienen. In de 8e minuut van de 2e helft viel daaruit ook het volgende doelpunt. Pass van achteruit op Nina en die haalt gelijk uit. 2-0!. Nina pikt weer haar doelpuntje mee, klasse! Eenzelfde situatie in de 18e minuut, pass op Janne, 2 dames uitspelen en uithalen. 3-0 voor VVS. Dit mochten ze niet meer uit handen geven. het geluk bleek ook nog eens aan de kant van VVS te staan, want de lat en paal brachten nogmaals redding voor VVS. "Geluk dwing je af", zouden de echte voetbalkenners zeggen.... Maar er werden geen tegendoelpunten geincasserd. 

Een hele mooie overwinning voor de dames van MO11 en 3 punten in de tas. Nu 6 punten uit 4 wedstrijden em daarmee voeren ze de middenmoot aan. Volgende week weer een middenmoter-duel tegen Winkel MO11-1. Winst tegen deze ploeg zou een hele mooi stap omhoog op de ranglijst betekenen! En zoals gebruikelijk vierden de dames hun winst met de koprol! 
 

Business Club

Van Lierop
Deventrade
Schipper Kozijnen
Rijkhoff
ZON
Windenergysolutions
Van Diepen
KRNGroep
Rabobank
Piet Swart
Koopman

Subsponsors

NL-Jobs
Heddes bouw
SMP Sportcare
Fietsvoordeelshop
Univé
Frans Maas Schildersbedrijf Opmeer