VVS’46 altijd bezig!


We zitten wel midden in de C-tijd, de volledige naam noem ik maar niet meer… .Toch is er iets te melden
Bij VVS’46 staat het sportieve gebeuren zo goed als stil buiten de training om dan. Maar er wordt toch nog veel gedaan bij VVS, zowel buiten als binnen. Je mag het -vrijwilligers werk, -hobby-isme, of beroepsmatig-vakwerk noemen, dat maakt voor VVS’46 geen bal uit. Het effect is altijd  een nauwgezette, met bijna militaire-precisie, uitvoering van weloverwogen plannen. En met de hoogste kwaliteiten van het eindproduct. En ook dan nog zonder de inschakeling van adviesbureau’s en tegen de laagste kosten!

VVS’46 heeft een groot team onderhoud-, constructie- cleaning-technici onder de gelederen. Er is een harde kern, we noemen ze maar even bij naam: Ton Bijman , beter bekend als Brook, Jaap Groot, Arie Groot, Sjaak Knol, Pe Langendijk en Ton Leek die zich ook in deze tijd minstens enkele dagen in de week op het complex ophouden en bezig zijn. Ondergetekende mag daarbij ook wel eens aanschuiven. Allereerst  voor het op anderhalvemeter afstand het 
“Beste Bakkie-bij-Brook”.

Zeker ook om onderhoud te doen. Zoals bekend is Arie bijna alle dagen “outside” om het buitenwerk in toom te houden. Net zoals Brook die altijd met hamer en beitel een klus onderhanden heeft. Een fraai zichtbaar resultaat van dit alles, de gezamenlijke inspanning van vele techneuten, is de nieuwe, brede toegang vanuit de kantine naar de Oranjehal.

Bedoeld als een anderhalvemetervoorziening om de gezelligheid in de kantine mogelijk te houden. Maar helaas de omstandigheden vereisen intelligente en totale lock down’s. Een deur draait wel maar loopt niet weg. Die zal in betere tijden zeker nuttig gebruikt kunnen worden bij evenementen in de Oranjehal.

Ondergetekende doet wat schoonmaakwerk oa aan installaties en is nog steeds op jacht naar energiemisbruik. Op dit moment is het eigenlijk niet zo nodig. Het zal niemand verbazen dat we ver onder de max-“target” voor het stroomverbruik blijven, helaas! In betere tijden, als VVS weer in “full swing” is moeten we blijvend oplettend blijven om de target (max 100 MWh/jaar) niet te overschrijden. We hebben weer iets in het snotje. Zo willen we condities in het trainings-magazijn optimaliseren: Meer beluchting en minder stroom realiseren om het materiaal droog te houden.

 

De afgelopen maanden is door velen het VVS-terrein opgeruimd. Echte hobby-iste gooien niets weg. “Want het kan altijd wel van pas komen”. Nu is er tijd om uit te zoeken of het nog wel nuttig is om te bewaren. Achter de kleedkamer moest het wel omdat de buren van VVS’s ook bezig zijn. Zo is een basketspeelvoorziening boven water gekomen. Die  staat al. Er is ook een aantal karrenvrachten afgevoerd naar Opdat en naar de oud-Ijzerboer. Daarvoor moest wel eerst de VVS-aanhang, niet de fan’s hoor, opgelapt worden. Waarmee Jaap Groot zoet is gehouden. 
Nu het allemaal is opgeruimd kan de bestrating erin. Hier is afgelopen week aan gewerkt. 
Robert Huibers, die anders zich zou inzetten  voor de Kerstcross, stak ook een voet uit.

 

Het stond al een tijdje op de Top Do lijst. De voorziening voor de allerjongste VVS-fans, in wording. Na de C-perikelen kunnen die in een nieuwe ruimte gepamperd worden. Als club moet je voortdurend bezig om de potentiële aanpak prettig te maken. 
Deze verzorgings ruimte krijgt ook een toiletvoorziening

Je ziet: de ruimte  wordt zomaar effe geknutseld. Brook is drukdoende de beschadigde tegels te verwijderen. Watervoorzieningen sanitair en afvoer komen de komende weken erin, Je zal zien: het wordt een prachtige voorziening. 

 

We kijken vooruit naar een 75-jarig VVS’46. Begonnen in een wagon.  Na al die jaren ”altijd bezig” nu is VVS’46 een levendige vereniging met prachtige faciliteiten. Dat sportieve komt ook wel weer!

Namens de alle technici

Rob Derksen

 

Business Club

Piet Swart
Rabobank
Deventrade
Koopman
Rijkhoff
ZON
KRNGroep
Windenergysolutions
Van Diepen
Van Lierop
Schipper Kozijnen

Subsponsors

Frans Maas Schildersbedrijf Opmeer
Heddes bouw
SMP Sportcare
Fietsvoordeelshop
NL-Jobs