Schagen United MO11-2 - VVS '46 MO11-1


Om 8:00 verzamelden de meiden zich op de parkeerplaats van VVS. Het was nog donker en de vlaggen stonden redelijk strak. Vandaag stond de wedstrijd tegen Schagen United op het programma. Na de 12-0 winst tegen RKAV Volendam en de zeer onverwachte 6-1 nederlaag tegen Blauw-Wit was er vandaag toch wel enige druk om te winnen. Het doel van de meiden is om bij de eerste 6 te eindigen, dus 2 nederlagen op rij, is dan niet echt een goede start.

Het team was compleet dus 3 dames in de wissel. Dat is wel prettig. Vandaag werd besloten om met Noortje op doel te beginnen. De eerste 10 minuten moesten de VVS dames wel met de rug tegen de muur, want Schagen creerde voor zichzelf een flink veldoverwicht. Het combineerde goed en het had een tweetal dames die een aardige dribbel in de benen hadden. Echter veredigend stond het goed op orde bij VVS met Sosha, Lucy en Jack Rey achterin. Jacky Rey staat meestal op keep, maar vandaag liet ze zien dat haar sterkste punt, op het doel niet word benut, namelijk haar loopvermogen en tomeloze inzet! Kortom, Schagen kreeg geen opgelegde kansen. Ook Noortje voerde alle spelhervattingen als keeper goed uit. Met mooie uittrappen legt ze de bal ver van haar eigen doel.

Na 10 minuten kwam VVS er voor het eerst echt goed uit en creerde ook gelijk een grote kans. Bij de daarop volgende aanval was het gelijk raak. In de 10e minuut scoorde Nina, na een mooie rush op snelheid, zoals we haar kennen. 0-1! Elise, Robin en Mayra stoorden ook steeds vroeger bij balbezit voor Schagen, dus er kwam eigenlijk geen gevaar meer uit de Schagen aanvallen. In de 20e minuut scoorde Janne ook nog eens de 0-2, dus dat was comfortabel rusten.

In de 2e helft zou Noortje spelen en Jacky Rey weer op doel staan. In de 2e helft had VVS tegenwind dus veel achterballen en dus veel spelhervattingen voor Jacky Rey. Hier had VVS moeite mee en bij keeperballen kwamen we er moeilijk uit. Uitrappen ging lastig en opbouwen ging ook moeilijk. Na 5 minuten in de 2e helft viel dan ook de 1-2. Dat zouden nog een spannende 25 minuten gaan worden..... In de time-out greep Vincent in en zette Noortje weer terug op het doel. Die 3 punten moesten mee naar Spanbroek! Door de wissel kwam er weer rust bij de spelhervattingen en werd er weer verder van het VVS doel gevoetbald. Schagen kreeg nog wel kansen en coach Vincent hield het niet meer van de spanning, maar de 3 punten gingen mee richting Spanbroek!

Alle meiden: Gefeliciteerd. Er moest voor geknokt worden en dat hebben ze dan ook gedaan. Dus na het fluitsignaal volgde de "VVS koprol" als overwinningsgebaar. Volgende week komt Dindua op bezoek in Spanbroek. Voor een volgende overwinning kunnen de dames alle support gebruiken, dus hopelijk komen er veel mensen kijken!

Business Club

Schipper Kozijnen
Koopman
Windenergysolutions
Deventrade
Rijkhoff
KRNGroep
Van Diepen
Rabobank
Van Lierop
Piet Swart
ZON

Subsponsors

Frans Maas Schildersbedrijf Opmeer
Univé
Fietsvoordeelshop
Heddes bouw
SMP Sportcare
NL-Jobs