Ruime winst voor VVS JO14-02 tegen Sporting Andijk


Na een gelijkspel van vorige week, stond ons alweer een nieuw team op te wachten. Dit keer thuis.

Sem is helaas nog steeds geblesseerd maar wilde graag voor ons vlaggen, want onze Bas zat deze keer in Dublin. Jordy had last van zijn hiel en zou kijken of hij de wedstrijd kon volhouden.

Ondertussen had Mike met Arjan en Nick afgesproken dat ze alle ballen tegen zouden houden om Jordy te sparen.

Met 12 man konden we dus starten. Wij zagen al snel dat Andijk 4-4-2 ging spelen. En met onze top verdediging zou dat geen probleem moeten zijn.

 

Wij hadden woensdag getraind om alles breed te spelen. Om zo ruimte te creëren in het midden.

Teun hadden we deze keer laten starten in de spits. Maar na 10 minuten stond Teun meer in het middenveld dan voorin. Dat werkte dus niet erg goed.

Sanjeevan dan maar inzetten en Teun naar het middenveld gezet. Dat gaf weer genoeg ruimte en beweging. Andijk wist niet wat hen overkwam en de 1-0 was na 15 minuten een feit. Niet lang daarna schoot Sanjeevan ook de 2-0 binnen. Prachtig voorbereid vanuit Jordy op Jim en Jim met een mooie assist op Sanjeevan, die daarna schuin linksvoor, in de rechterhoek schoot. Ook geoefend afgelopen woensdag. Jim en Jay zijn ondertussen een mooi setje aan het worden op de linkerkant. Ze weten elkaar goed te vinden en Jim kan daardoor de ene na de andere assist geven. Jay kon zo heel mooi aannemen en de 3-0 op laten schrijven. 

Andijk kwam nog wel een paar keer op het doel van Jordy af, maar Mike en Arjan sprintte de spitsen er wel uit. Nick Kroonenberg kon zo samen met Arjan weer van achteruit opbouwen. De hoekschoppen liepen niet zo omdat ze in 1x genomen werden, na advies om ze kort te nemen, kregen we ruimte. Zo ook bij de 3e hoekschop. Na wat gekluts voor in bij Andijk kon Niek met buitenkant rechtervoet zo de bal inschieten. 4-0. 

RUST

 

Na de rust hadden we droog weer en de zon in onze gezicht. Na een natte 1e helft moesten de mannen daar even aan wennen, waardoor het toch even slordig werd achterin en zo de 4-1 in het doel lag. Dat lieten  we niet op ons zitten en vanaf de rechterkant kon de bal naar voren gebracht worden. Jay ondertussen op rechts met Mike de Vries, kon de bal naar links brengen en via Nick Schagen bij Jim. Die kon heel mooi hoog in de hoek de bal kwijt. 5-1. 

Na de aftrap konden we weer vanuit de breedte opbouwen en kreeg Flann de bal aangereikt door Arjan en nam hij de bal zelf mee. Wij schreeuwden vanaf de kant dat hij wel kon schieten en proberen een mooie poeier in het doel te tikken. Hij schoot, de keeper raakte de bal, maar tipte toch nog over de keeper onder de lat in het doel!. Flann zijn eerste dit seizoen. Top hoor.

Daarna werd het een beetje grimmig en mopperde Andijk behoordelijk op zichzelf. Hierdoor werd er ook wat feller gespeeld. Nick Kroonenberg ging al een keer liggen en Flann kreeg een elleboog in zijn buik te verwerken. Hierdoor begon Flann terug te mopperen, wat helaas een gele kaart teweeg bracht en 5 minuten op de bank. Ondanks dat we met 10 spelers moesten spelen, kregen we de nodige speelruimte omdat Andijk ook tegen zichzelf aan het spelen was. Niet lang daarna kon Sanjeevan de 7-1 en 8-1 intikken. Mooie doelpunten, met goed voorbereidend werk door het middenveld.

We staan nog steeds met verbazing al zeg ik het zelf, 2e op de ranglijst. Daar kunnen wij met zijn allen, ondanks alle geblesseerden en wisselingen trots op zijn. Ga zo door mannen, dat geeft ons veel kijkplezier en motivatie om zo door te gaan. 

 

Tot volgende week maar weer,   Marco

Business Club

KRNGroep
Deventrade
Windenergysolutions
Rabobank
Schipper Kozijnen
ZON
Koopman
Rijkhoff
Van Lierop
Piet Swart
Van Diepen

Subsponsors

SMP Sportcare
Heddes bouw
Univé
Fietsvoordeelshop
Frans Maas Schildersbedrijf Opmeer
NL-Jobs