Inleiding

Op 11 juni 2014 tijdens een extra ledenvergadering is unaniem besloten dat VVS'46 zich klaar gaat maken voor de toekomst. Dit doen wij door voor duurzaamheid te kiezen. VVS'46 gaat energieneutraal of anders gezegd, we houden de nul. Wat betekent dit nu eigenlijk allemaal? VVS'46 betaalt ieder jaar veel geld aan energiekosten, zowel gas als elektra om te zorgen dat er voldoende warm water is om onder te douchen en om te zorgen dat de keuken in de kantine goed kan functioneren. Daarnaast gebruiken wij veel energie om de gebouwen en velden te voorzien van onder andere verlichting en verwarming. Op het dak van de Oranjehal hebben we een asbest dak liggen dat nu geen probleem vormt, maar mogelijk in de toekomst wel. Om te zorgen dat wij nu en in de toekomst een gezonde vereniging blijven gaan wij voor duurzaamheid. Dit houdt in dat het dak van de Oranjehal vervangen gaat worden door een stalen super geisoleerd dak. Daarop komen ruim 450 zonnepanelen. Deze leveren voldoende energie om het gehele complex van elektriciteit te voorzien. Er zijn 6 bodembronnen aangelegd die in de zomer voor verkoeling gaan zorgen en in de winter voor warmte. Dit alles wordt gerealiseerd door lokale bedrijven die VVS'46 een warm hart toe dragen. Onderaan deze pagina treft u het persbericht aan. Via deze pagina zullen we u informeren over de voortgang en er is ook extra informatie te vinden op de webpagina van ZON Energie.

Voortgang

11 juni Tijdens de extra ledenvergadering stemt iedereen unaniem in met de plannen van VVS'46. Na jaren van voorbereiding gaat het nu echt gebeuren.

12 juni de PR voorbereiding is in volle gang voordat het echte werk kan beginnen.

30 juni Het begin wordt gemaakt de bodembronnen worden aangelegd. Cor Groot en Jaap Groot kijken geinteresseerd toe en inspecteren of alles goed gaat. Bekijk de video van het boren op Facebook.

2 juli De oude technische installaties zoals de CV ketels en boilers worden verwijderd.

4 juli Rein de Wit (Voorzitter VVS'46) en John Braakman (Directeur ZON Energie) ondertekenen het energiecontract op het A-veld.

9 juli Het bord aan de Spanbroekerweg is geplaatst.

13 juli Het dak gaat eraf!

5 augustus Het nieuwe dak is geplaatst en VVS'46 is asbestvrij. Alles is klaar om de ruim 700 zonnepanelen in het voorjaar van 2015 te plaatsen.

14 juli 2015: Het was even wachten op de juiste bekabeling om alle energie terug te kunnen leveren aan de energiemaatschappij, maar nu is het zover. De 702 zonnepanelen gaan eindelijk het dak op. Hiermee is VVS'46 nu volledig energieneutraal.

Fotoboek

Klik hier voor het volledige fotoboek

VVS'46 in de Media

Zie website van ONSNOORDHOLLAND

Zie website van de KNVB

Zie website van Sportzaken.pro

Zie website van Cobouw

Zie website van de Groene Courant

Zie website van Energy Valley

Zie artikel in het Noord-Hollands Dagblad van 7 juli 2014

Het Westfries Weekblad van woensdag 9 juli

De Kogge Express van woensdag 9 juli

Dit project wordt uitgevoerd door

Rijkhoff installatietechniek

G. van Diepen Dakdekkersberdijf

ZON Energie

Soliviri

Business Club

Deventrade
Rabobank
Rijkhoff
Van Diepen
Van Lierop
ZON
Koopman
Piet Swart
Windenergysolutions
KRNGroep
Schipper Kozijnen

Subsponsors

Frans Maas Schildersbedrijf Opmeer
NL-Jobs
SMP Sportcare
Heddes bouw
Fietsvoordeelshop