MC1 aanwezig bij opnames televisieshow


Afgelopen donderdag is onze MC1 samen met twee andere KiKa-teams uit Blokker (meisjes hockey C1) en Warmenhuizen (competitiegenoot Vios-W MC1) aanwezig geweest bij de opnames van de televisieshow Samen tegen Kinderkanker. Met een touringcar reden ze einde middag samen naar Aalsmeer. Vios-W mocht in de uitzending vertellen wat ze hebben gedaan voor KiKa. Onze meiden keken naar de opnames en waren getuige van de vaak emotionele verhalen en bekende Nederlanders die zich samen met jonge toptalenten inzetten om meer onderzoek naar kinderkanker mogelijk te maken. Op deze manier kan de genezingskans in 2025 naar 95% vergroot worden. Op woensdag 21 mei wordt de televisieshow om 21.20 uur uitgezonden op Nederland 1.

Anne, Isa, Calista en Annabel voor de studio in Aalsmeer.

75% genezingskans kán en moet omhoog

Kanker bij kinderen is gelukkig een relatief zeldzame aandoening. Desondanks is het nog steeds de meest voorkomende doodsoorzaak onder kinderen. Om de twee dagen sterft in Nederland een kind aan kanker. En hoewel het overlevingspercentage inmiddels rond de 75% ligt, is het de droom van KiKa (Kinderen Kankervrij) dat er in de toekomst geen kinderen meer sterven aan kanker. Om dit te realiseren, is er nog veel kostbaar onderzoek nodig.

Spetterende optredens en ontroerende verhalen

Op woensdag 21 mei aanstaande is daarom de uitzending ‘Samen tegen kinderkanker’, waar bekende Nederlanders zich samen met jonge toptalenten inzetten om meer onderzoek naar kinderkanker mogelijk te maken. Door donateur te worden of sponsor van onze meiden C1 steun jij als betrokken VVS’er de strijd tegen kinderkanker.
De presentatie van het programma is in handen van TROS presentatrice Antoinette Hertsenberg. Hierbij wordt ze ondersteund door Erica Terpstra en Andre van Duin als meneer Wijdbeens. Tijdens het programma zijn spetterende optredens te zien van verschillende artiesten waaronder Timor Steffens. Zij treden op met jonge toptalenten met wie ze speciaal voor deze avond een act hebben ingestudeerd. Dat varieert van dans, zang en acrobatiek.

Door het programma heen zijn indringende portretten te zien van kinderen die kanker hebben. Het zijn hoopvolle verhalen van kinderen die op weg zijn naar genezing. Tevens zijn er ook verhalen van kinderen voor wie helaas geen behandeling meer mogelijk is. Aan de hand van deze verhalen wordt zichtbaar duidelijk hoe urgent onderzoek naar kanker is. Hoe meer onderzoek gefinancierd kan worden, hoe groter de kans dat meer kinderen in de toekomst kunnen genezen van kanker.

Deze verhalen waren zeer bijzonder en hebben indruk gemaakt op onze meiden. Enkele reacties.

Anne Loos: “Ik vond het heel bijzonder, omdat je de mensen die het hebben meegemaakt nu echt zelf hoort spreken in plaats van dat je er over leest. Er was een jongentje van 8 dat vertelde over zijn vriendinnetje uit de klas dat het niet zou overleven en dat ze daarom een kinderbruiloft hebben gehouden. Dat was heel zielig. Het was heel speciaal dat iedereen dit gewoon voor de camera durfde te vertellen. Ik vind dat iedereen ons moet sponsoren, want kinderen horen niet dood te gaan.”

Benthe Karsten: “Het was heel ontroerend. Als je zelf nog geen kind hebt, kun je je niet voorstellen dat je als ouders een kind verliest aan zo’n ziekte. Het verhaal van de kinderbruiloft was heel indrukwekkend. Alles was heel mooi, ook al was het soms wel heel erg. Je moet gewoon KiKa steunen, je moet geld geven. Kanker is een heel erge ziekte waar nog teveel kinderen aan doodgaan. Sponsor ons daarom voor KiKa!”

Calista Rijkhoff: “Er waren een paar kinderen van onze leeftijd die zo ziek waren. Veel zijn nu genezen, maar sommigen zijn overleden. Het was ontroerend om te zien en soms ook heftig. Wij zijn heel trots om voor KiKa te mogen voetballen. Ik hou heel erg van voetbal en wat we zagen was echt verschrikkelijk. Stel je voor dat je niet meer kan doen wat je heel graag doet. Steun KiKa voor meer onderzoek en om te voorkomen dat kinderen overlijden aan kanker.”

Samen maken we het mogelijk

Door donateur te worden steun ook jij als VVS’er de strijd tegen kinderkanker. Dit kan direct, maar ook via onze meiden. Sponsor ze bij hun sportieve inzet voor KiKa in het komend seizoen. Aan het begin van het seizoen zullen ze bekend maken welke speciale activiteiten ze gaan ondernemen om in het komende seizoen 2.500 euro op te gaan halen voor KiKa, want dat is ons doel. En we gaan het halen ook, zeker na wat we allemaal hebben gezien en gehoord. Je kan sponsor worden van het team op de speciale KiKa teampagina van MC1.

Business Club

Van Diepen
Piet Swart
Rijkhoff
Deventrade
Koopman
ZON
Van Lierop
KRNGroep
Rabobank
Schipper Kozijnen
Windenergysolutions

Subsponsors

SMP Sportcare
Frans Maas Schildersbedrijf Opmeer
Fietsvoordeelshop
Univé
Heddes bouw
NL-Jobs