KGB JO14-1 – VVS JO14-2


KGB JO14-1 – VVS  JO14-2   4-1                                                                                            01-02-2020

 

De vorige wedstrijd tegen west Frisia werd met 2-2 afgesloten na een 2-0 voorsprong. Had niet gehoeven. De tweede helft gaven wij veel weg, jammer genoeg.

Nu tegen KGB (afkorting voor: Kunnen Goed Beuken, volgens Ed Appelman) Want Ed bewaarde nog slechte herinneringen aan wedstrijden die hij speelde op het veld van KGB, toen beukten ze er op los en moest hij helemaal omlopen met een blessure.

We gaan er maar vanuit dat het deze dag beter zal aflopen.

Naast onze rijders (Eric, Rob, Ed en Roger), kwam ook de oma van Jay en  Bob (onze prins Carnaval) de mannen aanmoedigen. Super hoor!

 

In kleedkamer 9 hebben wij de mannen aangespoord kort over te spelen om zo rekening te houden met de harde wind. Nadat wij een halve marathon hadden gelopen naar het D-veld konden we inspelen. Eric, de vader van Mike had aangeboden om te vlaggen. Waarvoor onze dank. Tijdens het inspelen moest Jay nodig naar de wc, en aangezien het weer een halve marathon teruglopen zou zijn, mocht hij wel even in de bosjes gaan plassen. Tenminste dat dachten wij. Wij zeiden nog dat hij niet tegen de wind in moest staan. Maar ging in plaats daarvan door de hurken. Hilarisch om te zien hoe het team hierop reageerde. Jay maakte het niets uit. Geeft niets hoor, kan de beste overkomen

 

De wedstrijd begon en wij hadden bepaald dat Mike de Jong het deze keer mocht proberen in de Spits. Mike de Vries was nog niet topfit en Sanjeevan mocht even op de bank vanwege zijn afwezigheid tijdens de trainingen. Nick Kroonenberg rechts achterin met Sem en Arjan aan zijn zijde. Middenveld bestond uit Teun, Flann, Nick Schagen en Jay, met voorin Jim, Speedy Mike en Niek.

Het begon voortvarend en Mike had zowaar een grote kans. Maar balcontrole was niet helemaal top. Daarna moesten wij alle zeilen bijzetten om de aanvallen van KGB tegen te houden.

De counters waren verraderlijk gevaarlijk. Zeker uit dode spel momenten.

Hierdoor stond het na een minuut of 10 1-0. Sanjeevan mocht uiteindelijk het veld in, en dat deed hij voortreffelijk. Binnen 1 minuut had hij de 1-1 op zijn schoen met een mooie boogbal.

Toch moesten wij weer in de verdediging en kregen Sem, en Nick het maar moeilijk achterin. Arjan moest ook veel rennen. Uiteindelijk sprintte de no 11 van Spirit onze mannen voorbij en kon alleen op Jordy af. Onhoudbaar werd het 2-1 en konden we de rust in.

 

Na de rust leken het wel een stel spreeuwen. Het gehele spel speelde zich op 1 zijde van het veld en op 1 helft af.  Aan mijn zijde van het veld kwamen ze niet meer, en was het lastig coachen. Daarentegen had Eric het hartstikke druk. Alles liep aan zijn zijde. We kwamen niet meer echt aan voetballen toe. Het spel was onrustig en Nick Kroonenberg moest geblesseerd uitvallen. Ondertussen was door de volgende counter het alweer 3-1 geworden. Wij waren ondertussen 4-3-3 gaan spelen, maar zelfs dat bood geen oplossing. Kansen waren meer bij KGB dan bij ons. Wij waren nog 1 keer gevaarlijk toen Jay met een mooie lob de bal op de keeper schoot.  De laatste aanval van KGB kwam daarna ook op volle snelheid en deze konden wij ook niet belopen. Wij hadden kleinere benen dan de tegenstander en konden dat niet inhalen. Met 4-1 gingen wij uiteindelijk na een lange wandeling weer terug naar de kleedkamer.

 

Het zat er helaas niet in deze keer. We hadden gelukkig wel hele warme douches, waardoor Flann en Niek bijna 1cm gekrompen er weer uitkwamen na 15 minuten.  

 

Tot volgende week

Groet, Marco

Business Club

ZON
Van Diepen
Windenergysolutions
Rabobank
KRNGroep
Koopman
Piet Swart
Rijkhoff
Van Lierop
Schipper Kozijnen
Deventrade

Subsponsors

Univé
SMP Sportcare
Fietsvoordeelshop
NL-Jobs
Heddes bouw
Frans Maas Schildersbedrijf Opmeer