Cor Groot 16-04-1946  –  02-07- 2020

Zeg je Ajax, dan zeg je Sjaak Swart. Zeg je Feyenoord, dan zeg je Willem van Hanegem. Zeg je VVS’46, dan zeg je Cor Groot. 

Cor was Mister VVS!  

En niet alleen binnen, maar ook buiten onze vereniging een heel bekend gezicht. Een geliefd persoon voor veel leden en oud leden. Tientallen jaren was hij één van de stuwende krachten van onze vrijwilligers. 

Cor werd geboren in 1946, tevens het jaar dat (toen nog RK) VVS’46 werd opgericht. Hij werd lid in 1954 en heeft tot 1964 in de jeugd gevoetbald. Daarna even gestopt maar vanaf 1973 tot nu was hij in diverse functies als vrijwilliger actief voor VVS’46 en de Kerstcross. 

Een opsomming van zijn lange staat van dienst:

Kerstcross:

Vanaf 1975 was hij al betrokken als vrijwilliger bij de Kerstcross. En dat deed hij tot afgelopen kerst nog steeds. Dus ruim 45 jaar in de weer voor de op- en afbouw van het cross- en wandel circuit, voor de inrichting in de Oranjehal en in het Huis van Oranje. En verder betrokken bij alle zaken die moesten worden geregeld op ons sportcomplex.

VVS’46:

Van 1973 tot 1980 was hij begeleider van diverse juniorenteams. Hij was bijna 40 jaar (van 1979 – 2016) in het hoofdbestuur vertegenwoordigd als bestuurslid accommodatie/bouwzaken. En of dat allemaal niet genoeg was draaide Cor vanaf 1980, na afloop van de training van de selectie, regelmatig zijn kantinedienst. En dat deed hij tot afgelopen seizoen nog steeds. Ook was hij lid van ons seniorenconvent.

Projecten:

Vele projecten zijn mede door de hulp van Cor tot stand gekomen op ons complex. En je kunt je eigenlijk afvragen waar Cor niet bij betrokken was. Een kleine greep uit de verdiensten en wapenfeiten van het bouwteam waar Cor deel van uitmaakte: Bouw sporthal, bouw en verbouw kleedkamers, bouw kantine, bouw tribune, na de brand in kantine: de verbouw en herstel van de kantine en Oranjehal, fietsenstalling, materiaalruimte, pannakooi, brug, nieuwe sportvloer in Oranjehal, verduurzaming van het complex. En ongetwijfeld zijn er in dit overzicht nog een aantal zaken vergeten.

Hulp bij evenementen:

Bij de organisatie van evenementen kon je altijd op Cor rekenen. Als er storingen of kleine klusjes waren was een beroep op Cor nooit tevergeefs. Voor hand en spandiensten kon je altijd een beroep op hem doen.

Dagelijkse werkzaamheden:

Bijna al zijn vrije tijd is hij op het sportcomplex van VVS’46 te vinden. En sinds zijn vervroegde pensionering (VUT) in 2004/2005 was hij vrijwel dagelijks op het terrein aanwezig en bijna fulltime voor de vereniging bezig. Dus als je Cor persoonlijk wilde spreken kon je het beste naar VVS toegaan. Vele dagelijkse werkzaamheden werden door Cor uitgevoerd. En dat zijn er heel, heel veel! Denk hierbij aan: schoonmaakwerkzaamheden, kantine en voorraadbeheer, goederenontvangst, contactpersoon en aanspreekpunt ter plaatse, onderhoud en reparaties aan gebouwen en terrein, vervanging sponsorborden, sleutelbeheer, enz. enz.

Niemand merkte daar iets van, maar al met al zijn daar heel veel uurtjes in gaan zitten. Samen met zijn maatje Brook heeft hij bergen werk verzet; vonden ze zelf heel gewoon. Hij was de vraagbaak voor iedereen als het om de accommodatie gaat maar was van alle markten thuis. Het maakte niet uit wat je wilde vragen; Cor wist het en kon je helpen. Daarnaast zette hij elke vrijdag met zijn krijtmachine letterlijk de lijnen uit. 

Fietsen:

Cor was een trouw bezoeker van de wedstrijden van onze selectie. Hij sloeg geen wedstrijd over. Alle thuis- en uitwedstrijden stond hij langs de lijn. Maar behalve voetbal had hij nog een liefde: Fietsen. Met zijn fietsmaten werden honderden kilometers weggetrapt. En steevast ging de racefiets in de blauwe VW-bus mee op vakantie. Ruim 25 jaar jaarlijks naar de Gazellefabrieken in Dieren en daar de Holterberg beklimmen. (Die berg leek in de loop der jaren steeds hoger en steiler te worden) Alle fietsklassiekers en rondes werden gevolgd op de TV.

Onderscheidingen:

Vanwege zijn bijzondere verdiensten voor onze vereniging ontving hij de volgende onderscheidingen:

  • In 2004 benoemd tot Erelid van VVS’46
  • In 2005 Zilveren waarderingsspeld van de KNVB
  • In 2016 Lid van Verdienste van de KNVB
  • In 2017 benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau

VVS’46 prijst zich zeer gelukkig met zo’n supervrijwilliger en zeer betrokken persoon met een oranje hart. Bijna 50 jaar actief als vrijwilliger voor onze vereniging. Hij heeft heel veel voor onze vereniging en haar leden betekend.

Wat zullen wij hem gaan missen!

 

Rust zacht Cor.

 

Business Club

Deventrade
Van Lierop
KRNGroep
Koopman
Rabobank
Windenergysolutions
Piet Swart
Van Diepen
Schipper Kozijnen
ZON
Rijkhoff

Subsponsors

Frans Maas Schildersbedrijf Opmeer
Univé
SMP Sportcare
Heddes bouw
Fietsvoordeelshop
NL-Jobs