Eind goed al goed voor 1e


VVS 1 speelde uit bij Grasshoppers de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Doordat Hugo Boys snel voor kwam bij VVW en daar 0-2 won, was alleen een zege voldoende voor VVS om zich veilig te spelen en  nacompetitie te ontlopen. De razendsnelle 1-0 van Grasshoppers via Thomas Groot was dan ook zowel een tegenvaller als een duidelijke wake up call. VVS vocht zich in de wedstrijd en begon kansen te creeren. Uiteindelijk was het Stefan Dol die zelf na een dribbel een penalty verdiende, die hij zelf binnenschoot: 1-1. VVS trok door en wist kort voor rust de 1-2 te maken, na een voorzet van Mick Koopman die door Patrick Oud werd binnengeschoten. Ongetwijfeld een goed gevoel voor de spits die vorig seizoen bij Grasshoppers speelde en bij wie wellicht nog wat revanche gevoelens speelden. 

Na rust had VVS de wind mee, maar bracht Grasshoppers enkele wissels en werd het sterker. Hoewel zij in de competitie uitgespeeld waren, wilden zij het seizoen goed afsluiten en deze derby niet verliezen. VVS liet echter zien te weten dat het ergens om ging en rechtte op het juiste moment de rug, na een seizoen met veel te veel tegendoelpunten. De verjongde defensie, met youngsters Gijs Koenis en Thijs Karel, was alert en als het moest stond Frank Appel er. Met veel inzet werd de 1-2 over de streep getrokken en bleek VVS zich veilig te hebben gespeeld ! 

Het was een pittig seizoen waarin er na de winterstop veel punten zijn behaald door VVS, maar ook door de concurrenten onderin Winkel,  Hauwert en Hugo Boys. Daardoor duurde het lang voordat VVS zich veilig speelde, maar de manier waarop was een heerlijke met een uitzege op de rivalen uit Hoogwoud. Dit werd in de kermistent dan ook goed gevierd door de selectie, die met het kampioenschap van het 2e en handhaving van het 1e een geslaagd seizoen had. In het tweede jaar van trainer/coach Larbi zal er met een versterkte selectie worden gemikt op een positie hogerin de ranglijst. Zeker is dat er 5 A junioren doorstromen en dat er van de kern van het 1e niemand stopt. Daarnaast komen Jeroen Kossen over van Reiger Boys, vanuit het zaalvoetbalnetwerk van Stefan Dol die met eerstgenoemde bij FC Marlene in de zaal speelde. Naar verluidt komt hij met mogelijk nog een speler uit het Waardse onze kant op. Helaas is de rentree van Nick Hiemstra er niet van gekomen dit jaar, en de toekomst wat dat betreft nog onzeker. 

Voor nu kunnen de oranjehemden even lekker nagenieten en in augustus pakken we de draad weer op ! 

De doelpuntenmakers dit seizoen in de competitie waren:

Mike Groot: 17

Mick Koopman: 12

Stefan Dol: 10

Mitchell Wester, Patrick Oud: 3

Ruben Koelemeijer, Michel Oud, Stan Groot, Joris Maas, Nick Horvers, Daan Elings, Thijs Leek, eigen doelpunt: 1

Business Club

Koopman
Windenergysolutions
ZON
Rijkhoff
Piet Swart
KRNGroep
Van Lierop
Deventrade
Rabobank
Van Diepen
Schipper Kozijnen

Subsponsors

Frans Maas Schildersbedrijf Opmeer
Univé
NL-Jobs
Heddes bouw
Fietsvoordeelshop
SMP Sportcare