De bal rolt weer!


Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover: Er mocht weer gevoetbald c.q. getraind worden. En welke teams laat je dan als eerste trainen: Juist, de allerjongsten. De kweekvijver onder leiding van Frank en Erwin en de JO7 onder leiding van Tom & Gertjan. Talent heeft de toekomst en die moet je koesteren. Zoals bericht via mails en media, gelden er nu strikte regels wat betreft toegang tot het complex. Dit vormde afgelopen zaterdag, zowel bij de kweekvijver, als bij de JO7 geen probleem. Ouders brachten hun kinderen op tijd bij het fietsenrek en de groepen kinderen gingen zonder tranen met de trainers mee. Toppers!  Het is namelijk, na 8 weken "thuisblijven" wel weer een iets andere routine op de zaterdagmorgen. Frank en Erwin haalden de jongens van de kweekvijver om 8:50 en Tom deed dat om 9:05 voor de JO7. Er is toch alle begrip bij de ouders wat betreffende de maatregelen om dit virus te lijf te gaan. Want let wel, "We" zijn er nog niet, betreft dit virus! 

De JO7 had er zin in en Tom kon de groep jonge hondjes niet bij elkaar houden, want bij het opgang van het complex werd door iedereen de sprint ingezet om zo snel mogelijk naar het C-veld te sprinten. Netjes langs de velden en niet via het pas gezaaide gras. Daar lagen de, net opgepompte ballen al op hun te wachten. 

Ook de hoofdtrainer van VVS was ter ore gekomen dat de jongste jeugd weer zou beginnen met trainen, want hij verscheen ook even op het complex. Dit was ook netjes vooraf aangekondigd. Waarschijnlijk maakte hij zich zorgen over de aanwas van talent vanuit de jongste gelederen. Maar hij hoefde niet lang te te kijken om te constateren dat het wel goed zat met de talent-aanwas en de kwaliteit van de talentjes! Ook op de bezielende leiding van trainers Frank en Erwin zal hij weinig aanmerkingen hebben gehad! ;) 

De trainingen verliepen heel erg soepel. Het plezier straalde van alle koppies af. Kortom, het was ook voor de trainers weer genieten op deze stralende zatermorgen. Bij de kweekvijver was het suiker-level na een uur trainen al redelijk gedaald, maar aangezien er 3 jongens hun verjaardag vierden, werd het suiker niveau weer op peil gebracht. Om 10:00 werden alle jongetjes weer via de tribune route naar de uitgang gebracht. Frank ging ondertussen de ballen desinfecteren. Hij meldde later dat het desinfecteren van de ballen zijn hoogtepunt van de dag was! Zonder gekheid, het desinfecteren van de speelballen is nodig en voorgeschreven. Ook al is het een rotklus, het moet niet vergeten worden. De voetballen worden toch met de handen aangeraakt, wat het een potentiele bron van besmetting maakt. 

Om 10:15 werd de JO7 naar de uitgang begeleid en opgehaald door de ouders. En zo stroomde het terrein van VVS weer leeg en was de eerste voetbal zaterdagochtend een feit. Op naar de maandag, waar weer een aantal groepen hun eerste training zullen hebben! Op deze manier kan dit seizoen toch nog een beetje uitgevoetbald worden en gaat het niet als een nachtkaars uit.

Business Club

Rabobank
Van Diepen
Rijkhoff
Van Lierop
KRNGroep
Piet Swart
Koopman
Windenergysolutions
ZON
Deventrade
Schipper Kozijnen

Subsponsors

Fietsvoordeelshop
NL-Jobs
Heddes bouw
Frans Maas Schildersbedrijf Opmeer
SMP Sportcare
Univé