Bonuspunten in Nibbixwoud


Voorafgaande aan het seizoen was de verwachting dat SEW (weer) bovenin mee zou doen, en bij VVS was er de hoop dat met enkele versterkingen het uit de degradatiezone zou blijven. De openingsfase van het seizoen verliep verrassend, met VVS bovenin en SEW onderin. SEW heeft de weg omhoog echter ingeslagen en zou bij een zege vandaag VVS al bijna genaderd zijn. Een mooie testcase voor de mannen van Larbi en Sjaak derhalve, die het vandaag zonder de langgeblesseerden Stefan en Ruben, maar ook zonder routiners Tool en Maas moesten doen. Daarentegen had het een nieuwbakken vader op doel in de persoon van Frank Appel, als dat niet voor een boost zou zorgen... 

VVS speelde vandaag compact op het kunstgras en SEW had daar moeite mee, in een wedstrijd die dubbelblank bleef tot de rust. Direct na rust was het VVS dat de score geopend zag worden nadat een voorzet van Mitchell tot eigen doelpunt werd gepromoveerd: 0-1. Verdediger Gijs Koenis stond buitenspel toen hij de 0-2 maakte en dat is met zijn ruim twee meter niet iets wat je snel over het hoofd ziet. Even daarna was het Mick Koopman die na een knappe actie basisklant Daan Elings de 0-2 kon laten binnentikken. Wat een weelde ! SEW had echter nog genoeg tijd om zich in de wedstrijd te spelen en kon via een penalty in de 79e minuut de 1-2 maken. Daan raakte bij die actie geblesseerd en Larbi had al drie keer gewisseld, dus de zege moest met 10 man binnen worden gesleept. In een enerverende slotfase raakte Mike Groot nog de paal, toonde Frank Appel aan dat het vaderschap hem had gesterkt, werd er nog een SEW goal afgekeurd wegens buitenspel en werd er met hangen en wurgen een driepunter gescoord. Absolute bonuspunten voor VVS, dat weer steeg naar plek 3 en maar 3 punten achter koploper Westfriezen staat. Een mooie tussenbalans dus, met twee thuiswedstrijden tegen Hugo Boys en KGB voor de boeg. 

VVS 2 speelde thuis tegen HSV Sport 2, dat vrij hoog stond, en wist met 2-1 te winnen. Hierdoor zijn zij ook gestegen naar de subtop en doen ze het uitstekend in de 2e klasse. 

Topweekend mannen !

Business Club

Schipper Kozijnen
Piet Swart
Koopman
Deventrade
Rabobank
Van Lierop
KRNGroep
Rijkhoff
ZON
Windenergysolutions
Van Diepen

Subsponsors

SMP Sportcare
Heddes bouw
Univé
NL-Jobs
Fietsvoordeelshop
Frans Maas Schildersbedrijf Opmeer