Bedankt voor alles


Lopend op de Zomerdijk, vlak voor de driesprong met de straat waaraan hij woonde, denk ik terug aan Cor. Het moet ergens begin jaren negentig geweest zijn dat ik hem voor het eerst ben tegengekomen. Nog in de oude kantine. De Grote Vriendelijke Reus.

Hij was er altijd. Dat was daarvoor natuurlijk ook al zo en dat bleef gelukkig in de vele jaren die volgden precies hetzelfde. Hij bouwde en verbouwde de kantine, de kleedkamers, de Oranjehal, de tribune, het ballenhok en wat nog niet meer. Hij kende iedereen; iedere steen, iedere spijker en iedere tegel van de club. En iedereen kende hem. Hij trok lijnen, hees vlaggen, sjouwde doelen. Hij timmerde, hij veegde en maakte schoon. Hij opende en sloot af. Hij deed het allemaal en nog veel meer. Onvoorwaardelijk.

Dat op zich is al ronduit fantastisch. Maar als bonus was Cor ook nog eens een heel fijn mens. Hartelijk, gemoedelijk, oprecht. En oprecht geïnteresseerd. Het was geen man van de voorgrond maar als je met hem praatte, luisterde hij ook echt. Hij gunde iedereen het beste en droeg daar, waar hij maar kon, zijn steentje aan bij. Hij stond ook vele avonden goedgemutst achter de bar. Stoom afblazen na een training ging nooit makkelijker dan met hem als baken van rust. Je kon dan met hem lachen, eentje toe was nooit een probleem en het liefst dronk hij de laatste ronde nog een flesje mee. Hij was niet alleen een exceptionele vrijwilliger, maar ook een echte supporter. Uit- en thuiswedstrijden, buitenlandse tripjes, feestjes rond promotie of periodetitel; hij was er bij. Samen met Brook natuurlijk. Hij was één van ons, stond er middenin.

De leegte die hij achterlaat is groot. Maar zijn prijzenkast met verdiensten is boordevol. Daar mag hij trots op zijn. Daar zijn wij trots op. We zullen nog vaak aan je denken Cor. En waar je nu ook moge zijn, hopelijk denk je ook nog eens aan ons. Aan onze club. Aan jouw club. Bedankt voor alles kampioen. 

Rust zacht

(Rense Beerepoot - Facebook)

 

Business Club

KRNGroep
Van Diepen
ZON
Schipper Kozijnen
Rijkhoff
Koopman
Deventrade
Windenergysolutions
Piet Swart
Van Lierop
Rabobank

Subsponsors

NL-Jobs
Heddes bouw
SMP Sportcare
Fietsvoordeelshop
Frans Maas Schildersbedrijf Opmeer
Univé