Alberto Steur Lid in de order van Oranje Nassau


Vrijdag 24 april 2020:

Burgemeester Gert Jan Nijpels heeft op vrijdag 24 april een aantal van onze plaatsgenoten laten weten dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hen te benoemen in een ridderorde.
Op 24 april zou eigenlijk de traditionele Lintjesregen plaatsvinden, maar vanwege de maatregelen rondom het corana-virus kon die niet doorgaan. De burgemeester reikt de onderscheidingen later in het jaar alsnog op een feestelijke manier uit.

En laat nu ons bestuurslid en scheidsrechter Alberto Steur ook een bezoekje van hem krijgen! Onze burgervader deelde hem bij de deur en op corona-afstand mee dat hij vanwege zijn verdiensten voor en in de gemeente Opmeer is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Deze mooie onderscheiding heeft hij niet alleen verdiend voor zijn werkzaamheden voor VVS’46 en KNVB maar ook voor zijn verdienste voor de jaarlijkse Landbouwtentoonstelling en voor zijn activiteiten voor de plaatselijke EHBO vereniging.
Hieronder een toelichting op zijn wapenfeiten:

Stichting Landbouwtentoonstelling Opmeer
Alberto is 25 jaar bestuurslid van Stichting Landbouwtentoonstelling Opmeer. In die periode is hij bestuurslid Technische Commissie en uit dien hoofde verantwoordelijk voor de opbouw en inrichting van het terrein voor het grootste agrarische evenement van Noord-Holland. Tijdens de opbouw stuurt Alberto een groep van ca. 20 vrijwilligers aan, die binnen een week het evenemententerrein De Weyver  inrichten voor Nationaal Concours Hippique, veekeuringen, shows en publiek. Na afloop wordt het evenemententerrein binnen twee dagen weer netjes opgeleverd. 
In zijn bestuursperiode heeft hij het terrein een steeds meer professionele uitstraling gegeven, waarbij voor Alberto goed nooit goed genoeg was; het evenemententerrein moest er perfect uit zien. 
Gedurende het jaar is hij, samen met de overige bestuursleden, verantwoordelijk voor de organisatie van het evenement, hetgeen inhoud dat jaarlijks een dagvullend programma wordt samengesteld waarin de agrarische sector van Nederland voor een breed publiek toegankelijk wordt gemaakt.
 

EHBO vereniging Spanbroek Opmeer
Alberto is vanaf februari 2001 een actief lid die zich telkens aanbiedt voor bezetting van diverse EHBO posten in de gemeente Opmeer. Bezoekers (slachtoffers) die zich melden bij de EHBO post kunnen rekenen op een professionele eerste hulpverlening en waarborging van hun privacy.

Hij houdt zijn EHBO vaardigheden en kennis bij door het consequent volgen van herhalingslessen van de vereniging.

Voorts heeft hij deel uitgemaakt van de Kascommissie en is nu vertrouwenspersoon voor de vereniging voor de ingevoerde Gedragscode en klachtenregeling – ongewenst gedrag.

Door zijn positieve inzet is hij voor de vereniging een goede ambassadeur voor  zowel binnen als buiten de EHBO vereniging.

KNVB
Alberto is al vele jaren actief als scheidsrechter en hij weet hoe hij leiding moet geven tijdens de vele wedstrijden. Duidelijk en streng als het moet; iets losser als het kan. Ook wedstrijden met enig verhoogd risico weet hij tot een goed einde te brengen.
Alberto is van januari 1999 tot en met juni 2010 namens de KNVB bondsscheidsrechter geweest in het district West 1.
Daarna, vanaf januari 2014 tot heden, is hij verenigingsscheidsrechter voor VVS’46.
Onze vereniging maakt dankbaar gebruik van zijn diensten.
 

VVS’46
Vanaf november 2016 tot heden is Alberto bestuurslid Accommodatie.
Met een grote betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel zet Alberto zich als bestuurslid Accommodatie in om het complex van VVS’46 in een optimale conditie te houden. Hij steekt veel tijd en energie in zijn bestuurlijke taken en projecten en weet zijn vrijwilligers te motiveren en te enthousiasmeren.

Wij feliciteren Alberto, en natuurlijk zijn vrouw Sylvia, van harte met deze mooie onderscheiding en deze blijk van waardering. 
Wij vinden dit lintje voor al zijn activiteiten bijzonder terecht en het is hem zeer gegund.

 

Business Club

KRNGroep
Rijkhoff
Van Diepen
Piet Swart
Deventrade
Van Lierop
Schipper Kozijnen
Koopman
Rabobank
ZON
Windenergysolutions

Subsponsors

Heddes bouw
NL-Jobs
SMP Sportcare
Frans Maas Schildersbedrijf Opmeer
Univé
Fietsvoordeelshop