Spanbroekerweg 120 A
1715GT
SPANBROEK
tel. 0226-352400

Soms moet je als coach iets schrijven over je team omdat ze een hele mooie prestatie hebben neer gezet. Afgelopen zaterdag kwam Foresters MO11 weer op bezoek in Spanbroek. Hiervan had ik al het idee dat we van deze meiden moesten kunnen winnen. De 2 eerdere ontmoetingen verloren we nipt met 3-1. Nu namen we als team niet met minder genoegen, dan met de 3 punten. Kortom winnen! Soscha was al op vakantie en Olivia en Linn deden met de MO9 mee. Dit loste gelijk ons probleem op met de hoeveelheid wissels. Nu dus maar 1 wissel, dus iedereen kwam veel aan spelen toe.

Mette ging als eerste keepen. Beetje angstig bij aanvang, maar achteraf had ze maar 2 ballen gehad! 😊 Achterin Mayra, Tess & Bente. 3 hele goede bal-afpakkers en alle drie goed in het duel. Tess heeft de positie van laatste vrouw, nu wel echt afgedwongen. Ik kan niet meer om haar heen, want ze doet het fantastisch op die plek. Ze is een hele pittige verdedigster. Als ze zich zo door blijft ontwikkelen, gaat VVS hier nog veel plezier van beleven. Op het middenveld Anouk, Lieke en Indy en voorin Nina. Dilay stond als eerste wissel.

Vanaf het eerste fluitsignaal grepen de VVS meiden de tegenstander figuurlijk bij de “strot” Er werd heel kort gedekt en bij balbezit van de tegenstander werd gelijk het duel aangegaan. De meiden uit Heiloo wisten zich hier geen raad mee en kwamen eigenlijk niet op de helft van de tegenstander. De 1-0 lag er al na 5 minuten in. Bij eigen balbezit werd de bal heel erg netjes rondgespeeld en de tegenstander liep van het kastje naar de muur. Er was geen beginnen aan voor de Foresters. Zoals ik al zei, kreeg Mette naar 2 ballen te verwerken. Bij haar eerste uitgooi, ging de bal naar Mayra, van Mayra naar Indy, van Indy naar Lieke,  Komt dat schot!!!! Doelpunt voor Lieke. Echt mooi om te zien. Het samenspel van Mayra en Indy op de rechterkant resulteerde in veel mooie voorzetten en veel gevaar. Bij rust stond het al 6-0 waaronder een hele mooie kopbal van Nina op een hele harde, strakke voorzet van Lieke.

In de rust waar een nieuw doel gesteld voor de meiden, want we wilden geen tegen doelpunt vandaag. Mette ging voetballen en Mayra nam haar keepersplicht op zich. (Iedereen moet wel eens keepen bij de MO11) In totaal heeft Mayra maar 4 ballen gehad in de 2e helft. 2e helft was iets minder nauwkeurig van VVS zijde, maar de doelpunten bleven wel vallen. Dilay maakte haar eerste doelpunt voor VVS en dat terwijl haar moeder er net aan kwam lopen. Achterin zat de verdediging gewoon goed op slot en de meiden van de Foresters kregen ook hun doelpunt voor de eer, niet. De einduitslag was 10-0 en met een illusie armer vertrokken de meiden weer richting Heiloo.

De MO11 meiden hebben nu 2x gewonnen in de 1e klasse en zijn niet meer puntloos in hun divisie. Ze staan nu in de middenmoot met 6 punten, en als ze zo blijven spelen als zaterdag, dan moeten er nog wel wat puntjes bij kunnen komen. We hebben in Lieke en Nina, nu 2 veel-scorende meiden in ons team en als deze 2 dames elkaar ook nog makkelijk weten te vinden, dan vallen de doelpunten erg makkelijk. Echt, dit was 1 van de mooiste potjes van de MO11 dit jaar! Ga zo door meiden!!!! Jullie horen echt thuis in de 1e klasse!