zaterdag 19 augustus 2017
U bevindt zich hier:
Deel dit artikel op:
    » Home    » Laddercompetitie

Laddercompetitie

DE ALLER- ALLER- ALLERLAATSTE LADDER!

Hoe hebben de op zondag spelende VVS-elftallen het gedaan in het seizoen 2016/2017?

1. De nummer 1 op de ladder: JO19:1 (83%): Dit elftal olv Nico Appelman heeft een uitstekend seizoen gedraaid en eindigde in de competitie op de tweede plaats met 11 verliespunten. Deze verliespunten werden geleden tegen de nummers één en drie. Zes tegen kampioen Medemblik (5-1 en 8-3 verlies) en vijf tegen de nummer drie RKEDO (3-2 verlies en 1-1 gelijk). Het doelsaldo was 154-38 = +/+116.  De grootste overwinning was op VZV (13-0).

2: DA (71%):  De dames olv Bonne en Barry hebben een prima seizoen gedraaid en zijn op een tweede plaats geëindigd in de competitie achter kampioen Grasshoppers. Tegen de kampioen werd twee maal verloren (2-0 en 4-2). De grootste overwinning was de 13-1 zege bij ALC, waar tegen thuis ook nog eens met 10-1 van gewonnen werd. Het doelsaldo was 69-28 = +/+41. Mister West-Friesland hoefde niet naar Spanbroek te komen voor de dames. Volgend seizoen?

3: H3 (55%): De mannen van Wojciek zijn op een vijfde plaats in de competitie geëindigd. Alle 22 wedstrijden zijn gespeeld en tegen alle elftallen zijn één of meer punten gehaald. Zo werd tegen kampioen Grasshoppers 3-3 gespeeld. De grootse overwinningen waren beide tegen SEW: 7-1 en 6-0 winst. Het doelsaldo van ons Pools elftal was 68-48 = +/+ 20. H3 heeft een goed seizoen gedraaid.

4: JO17:1 (53%): In de najaarscompetitie is het elftal van Vincent Elings en Cees Mak op de tweede plaats geëindigd (10-18) achter Medemblik en in de voorjaarscompetitie op de vierde plaats geëindigd (10-13) maar wel voor Medemblik. Beide competities bij elkaar opgeteld heeft JO17:1 20 wedstrijden gespeeld en 32 punten behaald met een doelsaldo van +9. JO17:1 heeft een seizoen gedraaid waar men tevreden op terug kan kijken.

5: H1 (50%): Het eerste heeft toch wel een teleurstellend seizoen gespeeld met een zevende plaats in de competitie. Een periodetitel heeft er ook niet ingezeten. In de tweede periode werd het vlaggenschip zelfs elfde met maar acht punten uit negen wedstrijden! Alleen tegen Kwiek en DWB werden de volle zes punten gepakt. De grootste overwinning was op DWB (5-0) en de grootste nederlaag was tegen Sporting Andijk en RKEDO (beiden 1-5). Dit gaat en moet, onder leiding van Jeroen Bommels, volgend seizoen beter!

6: H6 (50%): Het zesde is op een vierde plaats geëindigd in de competitie. Alle 24 wedstrijden zijn gespeeld: 11 x winst, 3 x gelijk en 10 x een nederlaag. De grootste nederlaag was tegen kampioen RKEDO (1-9). De mooiste overwinning was op Beemster (3-0). Had Beemster deze wedstrijd gewonnen waren ze kampioen geweest! Doelsaldo: 54-66. De verwachting voor volgend jaar? Minder afberichten voor de wedstrijden, TRAINEN en meedoen voor het kampioenschap!

7: H5 (49%): Het gezellige vijfde is op een zevende plaats in de competitie geëindigd en heeft een wisselvallig seizoen gedraaid. 23 Wedstrijden gespeeld en 33 punten behaald. De mooiste overwinning was de 4-2 overwinning op Zuidermeer. Als Zuidermeer deze wedstrijd had gewonnen was het kampioen geweest. Daar staat ook tegen over een 6-2 nederlaag tegen DESS, de nummer laatst van de competitie. De grootste nederlaag was de 8-1 tegen Sporting S. Ook dit elftal heeft snode plannen voor het volgend seizoen. We zijn benieuwd!

8: MO17:1 (43%): In de najaarscompetitie eindigde het elftal van Nico Rijhoff en Cees van de Borre op een vierde plaats met o.a. twee maal een 7-0 overwinning op Kwiek en KSV. In de sterkere voorjaarscompetitie eindigde het meidenelftal op een vijfde plaats. Tegen kampioen Koedijk werd uit met 8-0 verloren maar thuis speelde men keurig gelijk(1-1). MO17:1 heeft het dit seizoen goed gedaan!

9: JO19:2 (42%): Dit elftal  is op een prima zevende plaats geëindigd. Er werden 23 wedstrijden gespeeld en 29 punten behaald. De grootste overwinning was thuis op VIOS (13-6) en de grootste nederlaag was tegen  hetzelfde VIOS (7-0).  Dat er veel gescoord werd bij de wedstrijden van JO19:2 blijkt uit het gemiddelde: voor 3.1 en tegen 3.6. Voor dit seizoen een groot compliment voor Co Ursem en zijn mannen!

10; H4 (41%): Het elftal van leider/scheidsrechter Rober Huibers eindigde op een achtste plaats in de competitie. Alle 22 wedstrijden werden gespeeld en behaalde 27 punten. Negen keer gewonnen en dertien keer verloren. Geen één keer gelijk gespeeld! De grootste overwinning was op West Frisia (7-2), De volgende bekerronde werd gehaald waar met 2-0 werd verloren van HSV (Heiloo). Het vierde had zich in het begin van het seizoen een hogere plaats ingeschat.

11: VE (39%): In de najaarscompetitie is VE geëindigd op een elfde plaats met maar acht punten. In de voorjaarscompetitie ging het een stuk beter en eindigde VE op een derde plaats met twintig punten. De grootste overwinning was de 7-1 op Winkel en de grootste nederlaag was tegen Blokkers (7-0). De VE hebben wel eens een beter seizoen gedraaid. Volgend seizoen?

12: H2 (36%): Het tweede van Bas IJsselstijn heeft een teleurstellend seizoen gedraaid. Het elftal eindigde op een tiende plaats met  24 wedstrijden  gespeeld en maar 26 punten behaald. De grootste overwinningen waren uit en thuis op ALC (7-3 en 7-0). De grootste nederlaag was tegen RKEDO (7-1). Het tweede speelt in de reserve vierde klasse. Dit zal hoger moeten om aansluiting bij het eerste te houden. H3 speelt maar één klasse lager!

13: JO17:2 (30%): In de najaarscompetitie eindigde JO17:2 op een elfde plaats met elf gespeeld en zestien punten met een doelsaldo van 40-38. In de voorjaarscompetitie ging het wat minder en eindigde op een zesde (laatste) plaats met tien gespeeld en drie punten met een doelsaldo van 11-55. De gemiddelde score per wedstrijd was 2.4-4.4. Veel doelpunten tegen maar men wist ook regelmatig te scoren.

Over het algemeen een matig seizoen 2016/2017 voor VVS’46 op zondag. Ik denk dat het gemiddelde van alle ladders die ik gemaakt heb, niet zo laag geweest is (49.4%). Kan volgend jaar alleen maar beter. Dit was voor mij de allerlaatste ladder. Ik heb het met veel plezier gedaan. Ook namens mijn moeder van 97 (de oma van Bas en de oma-oma van Bram) prettige vakantie en succes voor het volgend seizoen.  Resultaten zijn belangrijk maar voetbalplezier is net zo belangrijk, misschien nog wel belangrijker!                                                                           

Rein.

 

 

Websponsors VVS'46

Blokdijk automobielen
Bloembinderij De Kaag
GSE Automatisering
Nibo Handelsonderneming
Autoservice Cok
Smallsteps
FBCS
Reisbureau Opmeer
't Wuiver Uw Slager
Dexter interieurbouw
Taams Makelaardij Hoogwoud
Koopman Autoservice
Kuiper Sportprijzen
Filmmacht
Houters Hout
zorgcafe Koetje
De Gemeenschapsveiling
Woonstudio Boon
Handelsonderneming Beerepoot
Berend botje
Fiets.com Wormerveer
Autobedrijf Gerard Mooij
De verhuisspecialist
MKB Administraties
Trainen Met Aaron
VCO
Bouwbedrijf Frans Dekker
Enorm Groot
Vema Autoverhuur
Huijberts Gevelbouw
Mooibijhaar
Hooijberg