woensdag 28 juni 2017
U bevindt zich hier:
Deel dit artikel op:
    » Home    » Clubinfo    » Jeugdzaken    » Jeugdvoetbal beleidsplan

Jeugdvoetbal beleidsplan

Dit plan is samengesteld door een commissie met afgevaardigden vanuit bestuur, jeugdbestuur, technische commissie, jeugdtrainers en begeleiders.

De vereniging en m.n. de jeugdafdeling van V.V.S. wil graag het middelpunt zijn van de sportieve activiteiten in Spanbroek. Een vereniging waar speelplezier en onderlinge gezelligheid net zo belangrijk zijn als topprestaties.

Het jeugdvoetbalbeleidsplan is gemaakt om een goede basis te leggen voor de huidige organisatie en zo ook de groei van de jeugdafdeling goed te begeleiden. Tevens heeft het de intentie om de kwaliteit van het voetbal te verbeteren, maar het karakter van de vereniging te behouden. Het plan is dus een leidraad voor de jeugdbegeleiding en -opleiding gedurende vele jaren.

Met een beleidsplan wordt duidelijkheid gegeven wat V.V.S. wil met de jeugd, wat kunnen we ze bieden. Waar kies je als voetbalvereniging voor? Bij beleid gaat het erom dat je als voetbalvereniging op een gerichte manier gaat werken. Waar wil je als vereniging heen met de jeugd? Op welke manieren dient de jeugdafdeling in te spelen op de maatschappelijke ontwikkelingen zoals een groeiende jeugd mede door nieuwbouw, maar een afnemende binding met de vereniging en het daaraan gekoppelde tekort aan bestuurlijk en begeleidend jeugdkader.

Het jeugdvoetbalbeleidsplan geeft tevens houvast aan jeugdleiders en jeugdtrainers doordat er een visie van de vereniging op het jeugdvoetbal beschreven staat. Daarnaast geeft het inzicht in de organisatie structuur van de vereniging. Hierdoor is de vereniging minder kwetsbaar bij het wegvallen van jeugdkaderleden doordat het jeugdbeleidsplan (met als kern de beschreven doelen en de daarvoor benodigde en beschikbare middelen) is vastgelegd. Het ontwikkelen en uitvoeren van het jeugdvoetbalbeleidsplan vormt een middel om de jeugdparticipatie te bevorderen. M.n. de oudere jeugdleden raken meer betrokken bij de vereniging, doordat ze actief betrokken worden bij het beleidsplan.

Zonder inzet en motivatie van alle vrijwillige mensen kan een vereniging niets. Daarom is het ook van groot belang dat er een jeugdplan is, welke duidelijkheid geeft in de wensen en mogelijkheden van de vereniging. Tevens geeft het een bijdrage om de voetbal kwaliteiten te benutten en te verbeteren. Het jeugdplan moet dan ook breed gedragen worden in de hele vereniging en tot inspiratie dienen om mensen c.q. ouders te betrekken bij de vereniging.

 

Bestuurslid Jeugdzaken,

Douwe vd Vaart

voorzitter_jeugd@vvs46.nl

 

Gekoppelde documenten openen of opslaan:
JVB Plan 2015 definitiefJVB Plan 2015 definitiefdi 12 apr 2016
 


Download Adobe ReaderOm PDF bestanden te kunnen openen heeft u Adobe Reader nodig, indien deze niet aanwezig is op de computer kunt u deze hier downloaden.

 

Websponsors VVS'46

Woonstudio Boon
GSE Automatisering
zorgcafe Koetje
Berend botje
Bloembinderij De Kaag
Filmmacht
Koopman Autoservice
Smallsteps
VCO
't Wuiver Uw Slager
Taams Makelaardij Hoogwoud
FBCS
Vema Autoverhuur
Houters Hout
Trainen Met Aaron
De Gemeenschapsveiling
Enorm Groot
Dexter interieurbouw
Autobedrijf Gerard Mooij
Hooijberg
Fiets.com Wormerveer
MKB Administraties
Reisbureau Opmeer
De verhuisspecialist
Blokdijk automobielen
Nibo Handelsonderneming
Autoservice Cok
Mooibijhaar
Handelsonderneming Beerepoot
Bouwbedrijf Frans Dekker
Huijberts Gevelbouw
Kuiper Sportprijzen